Csaknem 60 ezer látogatót vonzott az Educatio

Mintegy 60 ezren látogattak ki az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, amelyet idén 24. alkalommal rendezett meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. A január 11-13. között, a Hungexpón tartott rendezvény ismét széles kínálattal mutatta be a továbbtanulásban rejlő lehetőségeket.

A szakkiállítás megnyitóján Csák János kulturális és innovációs miniszter, Brassói Sándor, az OH elnöke és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A háromnapos rendezvényen közel 150 kiállító: szinte az összes hazai felsőoktatási intézmény, számos szakképző intézmény, nyelviskola és képző intézmény várta a látogatókat, akik az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak az egyetemek, főiskolák és a szakképző iskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket. Számos intézmény mutatkozott be a nagyszínpadon is, emellett az OH képviselői, dr. Vanó Renáta elnökhelyettes és Bukta Péter osztályvezető előadásaikban a felvételi eljárás általános tudnivalóiról, változásairól és a jelentkezés menetéről adtak átfogó képet. A felsőoktatási felvételi eljárást ismertető rövidfilmek megtekinthetők az Oktatási Hivatal Youtube-csatornáján.

A továbbtanulni vágyók egyéni kérdéseikkel is megkereshették az OH munkatársait a hivatal információs pultjánál, ahol közel 3.000-en kaptak részletes tájékoztatást a felsőoktatási felvételi eljárás részleteiről, illetve a felvételi követelmények és a pontszámítási szabályok változásairól. A 2024 őszén induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben.

Fotó: HÖOK – Frame PicturesNyomtatás