53 000 látogatója volt az Educatio kiállításnak

2019. január 10-12. között rendezte meg az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az idei oktatási seregszemlét minden korábbinál többen: 53 000-en keresték fel.

Az eseményen közel 200 kiállító – köztük 50 hazai és mintegy 40 külföldi felsőoktatási intézmény – várta a továbbtanulás és szakképzés iránt érdeklődőket. A látogatók az intézmények diákjaitól és munkatársaitól tájékozódhattak az egyetemek, illetve a főiskolák képzéseiről, továbbá felmérhették felvételi esélyeiket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az OH munkatársai a felvételi eljárás részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket; a pályaválasztás előtt állók pedig szakpszichológus segítségével személyre szabott karrierépítési tanácsokat kaphattak.

Az Educatio idei kiemelt témája a duális képzés volt. A háromnapos rendezvényen a látogatók a felsőoktatás és szakképzés új módszereit, várható jövőjét bemutató eladásokon és interaktív programokon is részt vehettek.

Nyomtatás