Több mint hatezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

Több mint hatezren jelentkeztek a 2021 februárjában induló keresztféléves képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

November 20-án lezárult a 2021 februárjában induló képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka: összesen 6439-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 5535-en (közülük 5204-en állami ösztöndíjas formára), alapképzésre pedig 754-en jelentkeztek. A keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában.

A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek:

mesterképzés

jelentkező

vezetés és szervezés

698

gépészmérnöki

361

mérnökinformatikus

354

villamosmérnöki

295

pénzügy

284

marketing

281

műszaki menedzser

186

(A jelentkezési adatok a feldolgozottság 2020. december 9-ei állapotát tükrözik.)

Jelenleg zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. Az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2021. január 11-ig tölthetők fel az E-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220). Szintén január 11-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.