Ugrás a tartalomhoz

Elindult a 2018. évi keresztféléves felvételi eljárás

2017. október 15.

Október 15-től lehet jelentkezni a 2018 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni. A ponthatárokat várhatóan 2018. január 24-én hirdetik ki. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a www.felvi.hu oldalon olvashatók.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akiknek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettségük van, vagy legkésőbb 2018 januárjában szerzik meg.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk: a meghirdetett képzések, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei itt olvashatók.

Sajtókapcsolat:
Oktatási Hivatal
kommunikacio@oh.gov.hu

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra