32. országos tudományos és innovációs olimpia (OTIO)

A Magyar Innovációs Szövetség a 2022/23-as tanévre jelentősen továbbfejlesztett formában versenyt szervez országos tudományos és innovációs olimpia (OTIO) néven.

A versenybe egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve a 2002. szeptember 1. és 2009. augusztus 31. között születettek jelentkezhetnek, ha még nem kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat.

Műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével lehet pályázni, a határon túlról is.

A kidolgozott ötletetek díjazásban részesülnek, az első 3 helyezett (összesen 10 pályázó) 200.000 – 500.000 Ft, míg a további 10-15 kiemelt dicséretes pályázó 100.000 Ft jutalomra lesz jogosult. Az Olimpián legeredményesebben szereplő 8-10 iskola 800.000 – 1 millió Ft támogatásban, a legeredményesebb tanárok 600 – 800 ezer Ft egyszeri elismerésben részesülnek.

Azok a diákok, akik a verseny során megcsillogtatják tudásukat, számos nemzetközi versenyen és szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (Regeneron ISEF), és még a Nobel-díj átadási ünnepségén is!

A verseny kétoldalas plakátja itt érhető el, a részletes versenyfelhívás itt olvasható, a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételeit tartalmazó felhívás pedig itt .

 

További naprakész információk az OTIO hivatalos Facebook oldalán olvashatók:

https://www.facebook.com/innovaciosolimpia

Nyomtatás