„Álmaidban Amerika visszainteget?” – Az Amerika Nap pályázati felhívása

Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

Az Amerika Nap

Az egész napos programsorozat keretében a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhetnek a nagykövetség munkájába, tájékozódhatnak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és kreatív módon szerezhetnek még több információt az Egyesült Államokról és annak kultúrájáról. A program állandó elemei közé tartozik egy amerikai diplomata előadása az iskola által választott témában, amit a diákokkal való beszélgetés egészít ki, illetve egy prezentáció az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, amelyet egy szakember tart.

A programban részt vevő iskolák kiválasztásánál előnyt élveznek azon intézmények, amelyek a helyi önkormányzattal, illetve a médiával együttműködve valósítják meg az eseményt.

A programot a következő két időszakban lehet megvalósítani: 2019. év második fele, 2020. első fele. A pontos időpontot az iskolával egyeztetve választják ki a szervezők.

A pályázás módja

A jelentkezéshez az alábbi címekre kell elküldeni az iskola angol nyelvű bemutatását, az angol nyelvű pályázatot és a magyar nyelvű jelentkezési lapot: BiroK@state.gov és bilat@emmi.gov.hu. A 2019/20-as jelentkezési határidő: 2019. szeptember 22., vasárnap éjfél.

Az elbírálás

A beérkezett pályázatok elbírálásában az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői vesznek részt.

A három legjobb pályázat nyeri meg az Amerika Nap megrendezésének jogát.

Az eredményt az EMMI honlapján teszik közzé. Az elbírálás főbb szempontjai: a helyi közösség és egyéb középiskolák bevonása, a pedagógusok és diákok aktív szerepvállalása, az Amerika Nap illeszkedése a köznevelési intézmény életéhez, az állandó elemek mellett javasolt új programelemek, a média bevonása. Felhívás az USA Nagykövetségének honlapján.

Nyomtatás