„Trianon 100 éve” – középiskolai vetélkedő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal meghirdette a „Trianon 100 éve" című történelmi vetélkedőt a Magyarországon és a szomszédos országokban működő és érettségi vizsgára felkészítő középiskolák 9–12. évfolyamos tanulóinak.

A vetélkedő célja a Magyarországra mért 1920-as trianoni békefeltételek bemutatása, a békeszerződéshez kapcsolódó események és következmények széles körű megismertetése és a sok szempontot használó, elemző megközelítés beemelése a 14-18 évesek gondolkodásába. A vetélkedő irodalmi, történeti ismeretterjesztő szövegek, illetve térképek és elemzések, szituációs feladatok segítségével ismerteti meg a résztvevőkkel a száz éve történteket. A versenyen szerzett ismeretek a tudás elmélyítése mellett segítenek az egészséges nemzeti öntudat kialakításában is, illetve a nemzeti összetartozás érzésének megerősítésében.

A vetélkedőn a Magyarországon és a szomszédos országokban működő, magyar nyelven oktató középiskolák 9–12. évfolyamos tanulói egyénileg vehetnek részt.

A tanulók nevezését, a vetélkedőn való részvételük lehetőségét és a tanulók felkészülésének támogatását az érintett középiskola intézményvezetője biztosítja. A versenykiírás és -szabályzat elérhető a https://trianon.kozepiskolaiverseny.hu/ oldalon. A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes.

További részletek a versenykiírásban olvashatók.