A fizika tudományterülettel indult az Ifjú tudósok második évada

Május 23-án a fizika témakörrel indult az Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő televíziós adása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedője mindennap 19 órakor látható az M5 műsorán.

Minden nap két-két versenyző kalauzolja el a nézőket a fizika izgalmas világába: hétfőn Nemeskéri Dániel és Kertész Balázs Zoltán, kedden Dóra Márton és Molnár Barnabás, szerdán Toronyi András és Turányi Vilmos, csütörtökön pedig Takács Bendegúz és Boda Benedek János vetélkedését kísérhetik figyelemmel a nézők, közülük kerülnek ki a pénteki és a szombati középdöntők, majd a vasárnapi döntő versenyzői.

A diákokat elismert tudósokból álló zsűri értékeli, a feladatok megoldásában a három-három zsűritag segítheti, vagy éppen el is bizonytalaníthatja a versenyzőket. A meglepő, változatos kérdések között rövid, egyszavas választ, illetve hosszabb érvelést igénylő feladatok is szerepelnek. Így nemcsak tudásra, hanem gyorsaságra, találékonyságra és jó előadói készségre is szükség van a győzelemhez.

A televíziós vetélkedőt népszerűsítő videó itt tekinthető meg, a versenyzőket bemutató kisfilmek a műsor Facebook-oldalán érhetők el.

Nyomtatás

CÍMKÉK

ifju tudosok, fizika