Ugrás a tartalomhoz

Az új tanévben is lesz Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő

2021. augusztus 31.

A 2020/2021-es tanév nagy sikerű biológia, kémia és történelem középiskolai vetélkedősorozata folytatásaként az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal a 2021/2022-es tanévben is tudományos vetélkedőt hirdet a Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11–12. évfolyamos középiskolásoknak, ezúttal magyar irodalom, fizika és informatika tudományterületből.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulóknak az ezeken a tudományterületeken, ill. tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására, hogy a vetélkedő követendő példát mutasson a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről a középiskolások és a társadalom szélesebb csoportjai számára.

A tanulók egyénileg versenyeznek, a jelentkezés és a részvétel ingyenes, jelentkezni az adott köznevelési intézményen keresztül lehet. A tanulók nevezésének, szakmai felkészülésének és részvételének támogatását az érintett középiskolák vezetői biztosítják. Egy iskolából több tanuló jelentkezését is várják.

Az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós:

További részletek a versenykiírásban olvashatók.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra