Az új tanévben is lesz Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő

A 2020/2021-es tanév nagy sikerű biológia, kémia és történelem középiskolai vetélkedősorozata folytatásaként az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal a 2021/2022-es tanévben is tudományos vetélkedőt hirdet a Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11–12. évfolyamos középiskolásoknak, ezúttal magyar irodalom, fizika és informatika tudományterületből.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulóknak az ezeken a tudományterületeken, ill. tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására, hogy a vetélkedő követendő példát mutasson a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről a középiskolások és a társadalom szélesebb csoportjai számára.

A tanulók egyénileg versenyeznek, a jelentkezés és a részvétel ingyenes, jelentkezni az adott köznevelési intézményen keresztül lehet. A tanulók nevezésének, szakmai felkészülésének és részvételének támogatását az érintett középiskolák vezetői biztosítják. Egy iskolából több tanuló jelentkezését is várják.

Az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós:

  • az első forduló (az elődöntő) mindhárom tudományterület esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll;
  • a második fordulót (a középdöntőt) Budapesten rendezik, ennek során a versenyzők egy-egy adott napon személyesen mérhetik össze a tudásukat, az eseményekről videófelvételek készülnek;
  • a harmadik forduló (a döntő) is Budapesten lesz, a televíziós fordulóba jutott versenyzők stúdiókörülmények között mérik össze tudásukat.

További részletek a versenykiírásban olvashatók.

Nyomtatás

CÍMKÉK

Ifjú tudósok