következő oldal »
Határokon átívelő tanulmányi versenyek
2020. február 6.
Diákfilmversenyt és népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó és díszítőpályázatot hirdet az Oktatási Hivatal az EFOP-3.10.1-17 – Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival című projektje.
„Trianon 100 éve” – középiskolai vetélkedő
2020. február 4.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal meghirdette a „Trianon 100 éve" című történelmi vetélkedőt a Magyarországon és a szomszédos országokban működő és érettségi vizsgára felkészítő középiskolák 9–12. évfolyamos tanulóinak.
Pályázat Matheidesz Mária minőségi díj elnyerésére
A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete kezelésében ismét kiírásra került a Matheidesz Mária minőségi díj pályázati felhívása, idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló középiskolai diákok számára.

Beadási határidő: 2020. március 18.
Apply for the new Jan Amos Comenius Prize
2020. január 22.
The European Commission has launched, for the first time, an EU-wide contest for high-quality teaching about the European Union.
Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány novellapályázata
2019. október 1.
Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány a 2019/2020-as tanév őszi félévéhez kapcsolódva országos novellapályázatot hirdet középiskolásoknak „Ki figyel rád?" címmel. Beküldési határidő: 2019. november 30.
Eötvös Loránd Jubileumi Emlékverseny
2019. június 6.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a magyar Geofizikusok Egyesülete és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet műveltségi versenyt hirdet középiskolásoknak Eötvös Loránd életéről és tudományos munkásságáról. Végleges jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13.
Felhívás iskolai csoportoknak: új régészeti kiállítás a budai Várban
2019. június 3.
„Az első bástya" néven új régészeti kiállítás nyílt a budai Várnegyedben. A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható egy Magyarországon egyedülálló erődítmény: az Erdélyi bástya feltárt területe. A diákok az egyedülálló panoráma megcsodálása mellett a török kor egyik legizgalmasabb helyszínén szerezhetnek információt a 16. századi Magyarország életéről, és bepillanthatnak a régészek munkájába is.
Véget ért a Szent Koronáról és a koronázási jelvényekről szóló vetélkedő
2019. május 28.
Az Oktatási Hivatal 2019. május 18-án a Budapesti Történeti Múzeumban rendezte meg a „Hozz rá víg esztendőt...” A Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények című vetélkedő döntőjét. A versenyt a magyarországi és a Kárpát-medence más államaiban működő, érettségi vizsgára felkészítő középiskolák 9–11. évfolyamos tanulóinak hirdették meg, közülük a legjobb 12 vett részt a döntőben.
„Gyermekjogok hangjai” – nemzetközi ifjúsági zeneszerzőverseny
2019. május 2.
Az Osztrák Kancellária a bécsi Zenei és Előadóművészi Egyetemmel és az UNICEF ausztriai szervezetével együttműködve „Gyermekjogok Hangjai" címmel nemzetközi zeneszerzőversenyt szervez a gyermekek jogairól szóló egyezmény 30. évfordulója alkalmából.
Rajtunk múlik a jövő: Védjük meg bolygónkat!
2019. április 16.
Rövidfilmverseny diákoknak, jelentkezési határidő: 2019. június 21.
18. Visegrádi Nyári Egyetem Krakkóban
2019. április 5.
A Cracovia Expressz Alapítvány / Krakkói Magyar Centrum pályázatot hirdet a 2019. július 1–13. között Krakkóban megszervezésre kerülő 18. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre. A jelentkezési határidő 2019. április 14.
következő oldal »