következő oldal »
Hét Domb Filmfesztivál pályázati felhívás
2018. április 9.
A Hét Domb Filmfesztivál (2018. szeptember 3–9.) pályázatot hirdet 10 és 18 év közötti (általános iskola felső tagozatos és középiskolás) diákoknak, filmes szakköröknek, kluboknak, csoportoknak, osztályoknak. A pályázat célja olyan filmes alkotások bemutatása a nagyközönség számára, amelyek tartalmilag, szakmailag érdemesek arra, hogy a nagyközönség megismerje őket.
Pályázat idegen nyelvet tanuló középiskolásoknak
2018. február 9.
A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete ismét kiírta a Matheidesz Mária Minőségi Díj pályázati felhívását idegen nyelvet tanuló középiskolásoknak.
Ne égess! – 11. pályázati felhívás
2017. december 6.
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma idén 11. alkalommal hirdeti meg rajz- és irodalmi pályázatát általános iskolás tanulók számára „Ne égess!" címmel. A beküldési határidő: 2018. január 26.
Felhívás 4-18 év közötti gyermekeknek és fiataloknak nemzetközi művészeti pályázaton való részvételre
2017. november 30.
Az Egyiptomi Arab Köztársaság Gyermekintézete három nemzetközi pályázatot hirdetett meg 4 és 18 év közötti gyermekeknek és fiataloknak fotó, saját kezűleg készített játék, valamint Egyiptom a világ gyermekeinek szemében kategóriákban.
Március 20-ig lehet jelentkezni a V4-es filmpályázatra
2017. november 27.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal a magyar V4-es elnökséghez kapcsolódva Középen vagyunk! címmel imázsfilmpályázatot hirdet.
Országos honismereti tanulmányi verseny
2017. augusztus 21.
A 2017/2018-as tanévben is meghirdetik az Országos honismereti tanulmányi versenyt, amelyen a jelentkezők 7 témakörben – magyar irodalom, történelem, földrajz, környezetismeret, néphagyomány, hungarikumok, feltalálók – mérethetik meg tudásukat. Nevezési határidő: 2017. szeptember 30.
Juvenes Translatores fordítói verseny
2017. augusztus 11.
Az Európai Bizottság Fordítói Igazgatósága tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Juvenes Translatores elnevezésű fordítói versenyt, amelyen 17 éves középiskolás diákok vehetnek részt.
Maker Faire Rome Alkotók Vására
2017. június 14.
Maker Faire Rome Alkotók Vására címmel kerül megrendezésre 2017. december 1-3. között a római vásárvárosban (Fiera Nuova di Roma), a Római Innovációs Kamara (INNOVA Camera) rendezvénye, amely a kreatív fiatal alkotók bemutatkozásának fóruma.
Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklő verseny
2017. április 10.
A verseny meghirdetésének célja, népszerűsíteni a magyar irodalmat és benne Gyurkovics Tibor életművét. Jelentkezés határidő: 2017. szeptember 30.
Novellaíró pályázat
2017. március 16.
Az American International School of Budapest kihirdette 12. novellaíró pályázatát, amelynek határideje 2017. április 25.

Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázat
2017. február 2.
A fiatalok a jövő fogyasztói, épp ezért elengedhetetlen, hogy már gyermekkorban megismerkedjenek a legalapvetőbb fogyasztói ismeretekkel. Minél korábban megtanulják, hogyan kell reklamálni, később annál magabiztosabban tudják a vállalkozásokkal szembeni jogaikat érvényesíteni. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége elkötelezett a cél mellett, amelyet Magyarország V. középtávú Fogyasztóvédelmi Politikája is meghatároz: tudatos fogyasztóvá kell nevelni a gyermekeket és a fogyasztói oktatást már el kell kezdeni iskoláskorban.
következő oldal »