Nagy sikerrel zárult a II. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetem

2019. augusztus 9-11. között Kecskeméten rendezte meg az Oktatási Hivatal (OH) a II. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetemet. A háromnapos programon több mint kétszázötven külhoni és magyarországi pedagógus, illetve oktatási szakértő osztotta meg egymással tapasztalatait az iskolai tehetséggondozásról, mérés-értékelésről és a művészeti nevelésről.

A rendezvény első napján dr. Gloviczki Zoltán, az OH elnöke és Kiss Dávid, az EFOP-3.10.1-17 projekt szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket. A nyitóelőadást prof. dr. Csépe Valéria akadémikus, kutatóprofesszor tartotta az agykutatás, valamint az idegtudomány eredményeinek pedagógiai vonatkozásairól, majd dr. Szivák Judit egyetemi docens, dékánhelyettes beszélt a fejlesztő értékelés előnyeiről és módszertanáról.

A második napon interaktív szekciófoglalkozásokra került sor az iskolai tehetséggondozás, a mérés-értékelés, valamint a művészeti nevelés témájában. Este a székelyudvarhelyi Camerata Női Kar, a sepsiszentgyörgyi Pro Musica Kamarakórus, az óbecsei Schola Cantorum és az egri Andante Kamarakórus adott gálakoncertet.

A szakmai konferencia zárónapja a szekcióvezetők összefoglalójával vette kezdetét, majd dr. Gloviczki Zoltán, az OH elnöke „Mért utat méretlenért el ne hagyj” című előadása következett. Végül, a pedagóguskórusok közös műsora után Kiss Dávid szakmai vezető gondolataival zárult a rendezvény.

A program a „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17) projekt keretében valósult meg.Nyomtatás