Diplomás pályakövetés a Selye János Egyetemen

Együttműködési megállapodást írt alá az Oktatási Hivatal (OH) a komáromi Selye János Egyetemmel 2020 márciusában: az intézmény az OH által vezetett „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17-2017-00001) projekt szakmai partnerévé vált. A megállapodás értelmében a határon túl elsőként a Selye János Egyetemen végezhetnek anonim diplomás pályakövető próbafelméréseket a projekt szakmai segítségével.

A hivatal szakértői biztosították az egyetemnek a Diplomás Pályakövetési Rendszerben (DPR) kidolgozott kérdőíves mérések módszertanát és a mintakérdőíveket az aktív és a végzett hallgatók vizsgálatához, amelyek alapján az egyetem összeállította a saját kérdőíveit. 2020 szeptemberéig a még aktív hallgatók körében lezárult az online lekérdezés: az alapképzéses hallgatók 9,86%-a, míg a mesterképzéses hallgatók 14,53%-a válaszolt a kérdésekre. A végzett hallgatók lekérdezése szeptember végéig tart. A kérdőív kitöltése során minden válaszadónak lehetősége van beszámolni tanulmányi motivációiról, megfogalmazni a képzéssel kapcsolatos véleményét, valamint nyilatkozni a továbbtanulási és munkahelyi elképzeléseiről. A vizsgálati eredmények értékelését a Selye János Egyetem által átadott anonim, kumulált adatok alapján az OH szakértői végzik: tervezetten 2020. november 30-ig bemutatják az eredményeket, és elkészül az összefoglaló tanulmány a felmérés tapasztalataiból.

A próbafelmérés során átadott szakmai ismeretek birtokában a Selye János Egyetem a későbbiekben rendszeresen végezhet diplomás pályakövetési felmérést.

Az EFOP-3.10.1-17-2017-00001: Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival című projektet az Európai Unió 2,525 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával az Oktatási Hivatal, a Debreceni Egyetem és a Szent István Egyetem valósította meg.

Nyomtatás