A tehetségekről, határon innen és túl

A tehetség kötelez! címmel rendezett kétnapos online konferenciát 2021. február 17–18-án a Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák pedagógusainak az Oktatási Hivatal (OH) egy uniós projektben. A rendezvényen több mint 500-an vettek részt.

Az eseményt Kiss Dávid, a projekt szakmai vezetője nyitotta meg, majd Brassói Sándor, az OH megbízott elnökének előadása következett, amelyből az érdeklődők megtudhatták, hogyan támogatja a hivatal a határon túli magyar nyelvű intézmények tehetséggondozását.
A résztvevők további hasznos, érdekes témákról is hallhattak elismert szakemberektől: követhették többek között dr. Mező Ferenc, az Eszterházy Károly Egyetem docensének előadását arról, hogyan ösztönözhető a tehetségek kreatív tanulása; Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakértője pedig azt fejtette ki, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a tehetségfejlesztésre a digitális munkarendben.

A rendezvény programja itt érhető el.

A konferencia a Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival című (EFOP-3.10.1-17-2017-00001 azonosító számú) projektben valósult meg.

Nyomtatás

CÍMKÉK

efop3101