Művészeti versenykiírások 2017/2018.

 

FIGYELEM!

Az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett XII. Országos Mélyrézfúvós Verseny területi válogatóját a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Fejér és Veszprém megyékhez tartozó intézmények számára a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola (1193 Budapest XIX. kerület, Irányi Dániel utca 2. honlap: www.muveszeti.kispest.hu) rendezi és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége szervezi.
A területi válogató időpontja 2018. április 13.


Az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett IV. Elektroakusztikus-zenei Verseny nevezési feltételei az alábbiak szerint módosultak:

 

A nevezés feltétele: Azok a tanulók indulhatnak a versenyen, akik két zeneiskolai évfolyam követelményét teljesítették (hangszer megkötés nélkül). A hangszeres előkészítő 1. és hangszeres előkészítő 2. évfolyamokat külön évfolyamként kell figyelembe venni."


Az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett IV. Elektroakusztikus-zenei Verseny SZINTETIZÁTOR-KEYBOARD kategóriájának területi válogatói elmaradnak.


A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghirdetett XXI. Országos Mintázásverseny országos döntőjének időpontja módosul. Az új időpont: 2018. április 12-13.


Az alapfokú művészeti iskolák részére meghirdetett VI. Országos Néptáncverseny (szóló és páros) dél-dunántúli regionális válogatójának szervezője a következőképp módosul:

"Az Oktatási Hivatal a regionális válogatók rendezésével a következő intézményeket bízza meg:
Dél-Dunántúl:
Zselic Alapfokú Művészeti Iskola, OM azonosító: 102552
7477 Szenna, Árpád u. 1. Telefon: 06-82-584-030
E-mail: bendi.tiborne@freemail.hu"


Az alapfokú művészeti iskolák részére meghirdetett XII. Országos Mélyrézfúvós Verseny versenykiírása az alábbiak szerint módosul:

„Az Oktatási Hivatal a területi válogatók rendezésével a következő intézményeket bízza meg:
Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium, OM azonosító: 027425
7624 Pécs, Radnics u. 9. Honlap: www.pecsimuveszeti.hu
Terület: Baranya, Somogy, Zala és Tolna megye."


A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghirdetett XV. Országos Oboa- és Fagottverseny Oboaversenye III. korcsoportja számára a második forduló kötelező műve a versenykiírásban eredetileg szereplő mű helyett Balassa Sándor: Nyári Intermezzo (op.71.) című műve.


Versenyszabályzat

Az oktatási és kulturális miniszter közleménye „Az országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyek versenyszabályzata" közzétételéről

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott tanulmányi versenyek

Országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyek

A tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet meghatározza az adott tanév országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyeit.

Az alapfokú művészeti iskolák, valamint a művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok versenyeinek megrendezése a versenyszabályzat betartásával egységes szervezési és lebonyolítási követelmények alapján történik.

Az alapfokú művészeti iskolákba, valamint művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumokba járó művészeti tanszakra beiratkozott valamennyi tanuló joga, hogy a kiírásban meghatározott feltételek szerint versenyen vegyen részt.

Az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) ellátja a művészeti versenyek versenyszabályzatában leírtak alapján a versenyek előkészítésével és szervezésével összefüggő feladatokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott művészeti versenyek részvételi feltételeit, követelményeit, a lebonyolítás rendjét és időpontjait az alábbi versenykiírások tartalmazzák.

Az országos szervezésű (alap- és középfokú) művészeti tanulmányi versenyek versenykiírásainak letöltése egyben.

Versenyek az alapfokú művészeti iskolák részére

Az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett versenyen csak az alapfokú művészeti iskolákkal tanulói jogviszonyban álló növendékek vehetnek részt.

A versenyen nem vehet részt az a tanuló, aki ugyanazon a tanszakon művészeti szakképzést folytató szakgimnázium tanulója, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Kizárható a versenyből az a versenyző, aki a nevezési feltételeknek nem tett eleget, nem valós adatokat közölt, nem megengedett segédeszközt használ.

A versenykiírásban meghatározott időkeretet nem lehet túllépni.

A versenyző kötelező és szabadon választott műsorának jogtiszta kottáit a verseny helyszínén a nevező intézménynek be kell mutatnia.

Versenyek a művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok részére

A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghirdetett versenyen csak az intézményekkel tanulói jogviszonyban álló növendékek vehetnek részt.

A meghirdetett versenyen nem vehet részt az a tanuló, aki ugyanazon a szakon művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Kizárható a versenyből az a versenyző, aki a nevezési feltételeknek nem tett eleget, nem valós adatokat közölt, nem megengedett segédeszközt használ.

A versenykiírásban meghatározott időkeretet nem lehet túllépni.

A versenyző kötelező és szabadon választott műveinek eredeti kottáit a verseny helyszínén regisztráláskor be kell mutatni.

Nyomtatás