Megújuló támogatási lehetőségek a pedagógusok előmeneteli rendszerében - zárókonferencia

Az Oktatási Hivatal (OH), az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), valamint az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2015. október 27-én, Budapesten rendezte meg a TÁMOP-3.1.5/12 Pedagógusképzés támogatása című kiemelt projekt zárókonferenciáját. Rendkívüli érdeklődés kísérte az eseményt a Groupama Rendezvényközpontban, több mint 600 intézményvezető, pedagógus és szakértő vett részt a szakmai rendezvényen.

A konferencia plenáris szakasza Kerekes Balázs projektigazgató (Oktatási Hivatal) „A TÁMOP-3.1.5 kiemelt uniós projekt hatása a köznevelési rendszerre" című előadásával kezdődött, amelyet Dr. Kaposi József főigazgató (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet), majd Tóth Mária szakmai vezető (OH) eredménybemutató összefoglalója követett. A folytatásban Sió László kutató (OH) a megújuló pedagógus-továbbképzési rendszer javaslatairól, Dr. Halász Gábor egyetemi tanár (OFI) a pedagógiai munka minőségének és a köznevelési rendszer fejlődésének összefüggéseiről beszélt. A plenáris szakaszt követően öt szekcióban folytatódott a projekt eredményeinek közreadása.

1. szekció / Pedagógus-továbbképzési rendszer

2. szekció / Pedagógus-életpályamodell

3. szekció / A pedagógusok egyéni szakmai fejlődéséhez kapcsolódó támogató rendszer – pedagógus-továbbképzés és tantárgygondozó szaktanácsadás

4. szekció / Az intézmények folyamatos fejlődése


5. szekció / A köznevelést támogató informatikai rendszerek, alkalmazások és eszközök

Nyomtatás