Ugrás a tartalomhoz

A részletes érettségi követelmények továbbfejlesztésére vonatkozó felmérések eredményei

2014. december 19.

A TÁMOP-3.1.8 „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban" című kiemelt uniós projekt I. pillérének keretében folyó kutatások egyik célja az érettségi vizsgarendszer fejlesztése. A kutatások kapcsán egyrészt a jelenleg működő vizsgarendszerben keletkezett eredmények elemzésére, másrészt – részben az elemzések tapasztalatai alapján – a vizsgakövetelmények továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására nyílik lehetőség.

A projekt keretében megvalósuló egyik kutatás célja, hogy minél több szaktanár számára lehetővé tegye az érettségi vizsgarendszerrel valamint szaktárgyuk vizsgakövetelményeivel és a vizsgamodelljével kapcsolatos véleménynyilvánítást, és így minél szélesebb körben felmérésre kerüljenek az érettségi vizsgáztatásban és az érettségi vizsgákra való felkészítésben érdekeltek tapasztalatai.

A különféle módszerekkel végzett felmérések eredményei alapján készült a vizsgarendszerről szóló elemzés. Az elemzések mellett a kutató egy összegző tanulmányt is készített, amelyben ismerteti a kutatás célját, tárgyát, részletesen bemutatja a megvalósított kutatási tevékenységeket, azok módszereit és a kutatás eredményeit.

Az egyes tárgyak elemzései és a kutatásról készült összegző tanulmány az alábbi linkekről tölthető le:

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra