következő oldal »
Minőségfejlesztés a köznevelésben a TÁMOP-3.1.8 kiemelt projekt támogatásával – zárókonferencia
2015. november 19-én, Budapesten eredményesen lezajlott az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt zárókonferenciája. Az eseményt jelentős érdeklődés kísérte a Dürer Rendezvényházban: több száz intézményvezető, pedagógus, szakértő és fenntartó vett részt a projekt fejlesztéseit bemutató szakmai rendezvényen.
Eredményesen lezárult a TÁMOP-3.1.8 Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban elnevezésű kiemelt uniós projekt
2015. december 21.
A projekt az Oktatási Hivatal gondozásában valósult meg 2011. november 15. és 2015. november 30. között, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország kormánya társfinanszírozásával, összesen 3 546 000 000 forintból.
Szakmai tanévnyitó konferenciák szervezésével segíti a tanévkezdést az Oktatási Hivatal
2015. augusztus 26.
Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2015. augusztus 19-től kezdődően szakmai tanévnyitó konferenciákat szervez az ország 19 megyéjében, valamint Budapesten.
Közép- és emelt szintű értékelési skálák összehasonlítása
2015. augusztus 4.
A TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt I. pillérének keretében folyó kutatások egyik célja az érettségi vizsgarendszer fejlesztése. A kutatások kapcsán egyrészt a jelenleg működő vizsgarendszerben keletkezett eredmények elemzésére, másrészt – részben az elemzések tapasztalatai alapján – a vizsgakövetelmények továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására nyílik lehetőség.
Újabb kutatási eredmények a kompetenciamérés tárgykörében
2015. augusztus 4.
A projekt egyik célja a tanulói teljesítménymérés rendszerének továbbfejlesztése a köznevelésben. A most megjelent kutatási eredmények kapcsán a mérőeszközök és mérési módszerek fejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására nyílik lehetőség.
Megjelent a 2009–2012. évi érettségi eredményeinek vizsgatárgyankénti elemzése 10 vizsgatárgyból
2015. június 8.
A TÁMOP-3.1.8 uniós projekt I. pillérének keretében folyó kutatások egyik célja az érettségi vizsgarendszer fejlesztése. A kutatások kapcsán egyrészt a jelenleg működő vizsgarendszerben keletkezett eredmények elemzésére, másrészt – részben az elemzések tapasztalatai alapján – a vizsgakövetelmények továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására nyílik lehetőség.
Hatékonyak a két tanítási nyelvű általános iskolák
2015. március 25.
Jól teljesítenek a nyelvtanulásban a két tanítási nyelvű általános iskolák tanulói – ezzel az eredménnyel zárult a TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt egyik felmérése. A vizsgálat arra kereste a választ, hogy milyen nyelvtudásszintet érnek el az érintett iskolák diákjai a 6. és 8. évfolyam végére, illetve milyen arányban érik el az A2 és B1 szinteket angol, német és kínai nyelvből.
A részletes érettségi követelmények továbbfejlesztésére vonatkozó felmérések eredményei
2014. december 19.
A TÁMOP-3.1.8 „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban" című kiemelt uniós projekt I. pillérének keretében folyó kutatások egyik célja az érettségi vizsgarendszer fejlesztése. A kutatások kapcsán egyrészt a jelenleg működő vizsgarendszerben keletkezett eredmények elemzésére, másrészt – részben az elemzések tapasztalatai alapján – a vizsgakövetelmények továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására nyílik lehetőség.
A pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és intézményi önértékelésre épülő intézményi minőségfejlesztés
2014. november 4.
Az Oktatási Hivatal 2014. szeptember végén rendezte meg „A pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és intézményi önértékelésre épülő intézményi minőségfejlesztés" című konferenciáját, ahol bemutatták a kidolgozott standardokat és az azokra épülő minőségfejlesztési módszertant.
Minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen az új tanév
2014. szeptember 10.
Az idén megújult tanévnyitó konferenciát három egymást követő napon, három különböző helyszínen, ugyanazzal a programmal rendezték meg: Budapesten, Miskolcon és Pécsett csaknem 3000 pedagógus értesült az ágazat legfontosabb újdonságairól, többek között a pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer bevezetéséről.
Maus Pál: "A fejlődésben segítünk"
2014. augusztus 13.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési rendszer (tanfelügyelet) céljairól, valamint az előkészítés és az ellenőrzés folyamatáról beszélgettünk Maus Pállal, az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának munkatársával.
következő oldal »