Bemutatták a TÁMOP-3.1.1 kiemelt uniós projekt eredményeit

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Oktatási Hivatal (OH) 2015. szeptember 23-án, Budapesten rendezte meg a TÁMOP-3.1.1 XXI. századi közoktatás-fejlesztés című kiemelt projekt zárókonferenciáját.

Thaisz Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője köszöntőjében elmondta: a projekt a megújuló köznevelés rendszerét támogatta, és olyan fejlesztéseket, kutatásokat valósított meg, amelyek eredményei hosszú távon mutatkoznak meg.

A konzorciumi partnerek öt szekcióban mutatták be szakmai tevékenységeiket. A Horizontális tanulás című szekcióban Kovács Anikó (OFI) és Egri Gyöngyi (Újbudai Palánták Óvoda) egy módszertani pilotprogram tapasztalatairól számolt be. A Jogi szabályozás című szekcióban Kovács István Vilmos (OFI) és Loboda Zoltán (OH) az intézményi szabályozásról tartott interaktív workshopot.

Az Akkreditáció - hogyan tovább? című szekció résztvevői Varga Attila (OFI) beszámolóját hallgathatták meg a nevelési-oktatási programok fejlesztéséről, Sió László és Hodossy Attila (OH) pedig az innovációkról és a minősítésről tartott előadást. Az egész napos iskola pedagógiai koncepcióját mutatta be Mayer József (OFI) a negyedik szekcióban. A Múlt, jelen, jövő című szekcióban az oktatáspolitikai döntések előkészítését támogató kutatásokról és fejlesztésekről volt szó, ennek keretében Kerekes Balázs (OH) a konstruktív irányításról beszélt.

A konferenciáról szóló részletes beszámolót, valamint az előadások bemutatóit itt éri el.

A projekt zárásáról szóló sajtóközlemény (pdf) »

Nyomtatás