Tematikus hírlevelek a TÁMOP-3.1.15 Köznevelési reformok operatív megvalósítása kiemelt uniós projekt előrehaladásáról
Tematikus hírleveleink rendszeres tájékoztatást adnak az érdeklődőknek a szakmai munka előrehaladásáról, a legfrissebb hírekről, információkról. Olvassa el eddig megjelent számainkat!
Eredményesen lezárult a TÁMOP-3.1.15 Köznevelési reformok operatív megvalósítása elnevezésű kiemelt uniós projekt
2015. december 21.
A projekt az Oktatási Hivatal és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) gondozásában valósult meg 2014. augusztus 15. és 2015. november 30. között, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország kormánya társfinanszírozásával, összesen 4 090 000 000 forintból.
Projektzáró konferencia: bemutatták a TÁMOP-3.1.15 kiemelt uniós projekt eredményeit
2015. november 27.

Jelentős érdeklődés kíséretében zajlott le az Oktatási Hivatal és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által gondozott TÁMOP-3.1.15 „Köznevelési reformok operatív megvalósítása” kiemelt uniós projekt zárókonferenciája.

Szakmai tanévnyitó konferenciák szervezésével segíti a tanévkezdést az Oktatási Hivatal
2015. augusztus 26.
Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2015. augusztus 19-től kezdődően szakmai tanévnyitó konferenciákat szervez az ország 19 megyéjében, valamint Budapesten.
Elégedettek a pedagógusok és intézményvezetők a minősítésre felkészítő képzésekkel
2015. augusztus 12.
Kiemelt érdeklődés és aktivitás kíséri az Oktatási Hivatal pedagógusminősítésre felkészítő képzéseit. Három hónap alatt több mint 10 ezer intézményvezető és pedagógus vett részt a szakmai rendezvényeken. Döntő többségük elégedett a képzéseken kapott szakmai információkkal.
Háromezer felett a sikeres pedagógusminősítések száma
2015. augusztus 11.
A vártnál is sikeresebben zárult a 2015. évben esedékes minősítések első köre. A jelentkezett pedagógusok nagy többsége kiválóan szerepelt a minősítési eljárásokban és szerzett jogosultságot a Pedagógus II. fokozatba soroláshoz.
Félidejéhez érkezett az intézményvezetők és a pedagógusok felkészítése a minősítésre és a tanfelügyeletre
2015. június 8.
Az Oktatási Hivatal a TÁMOP 3.1.15 projekt keretében képzéseket szervez a köznevelési intézmények vezetőinek, illetve pedagógusainak. Idén 6 ezer intézményvezető és 11 ezer pedagógus vehet részt az Oktatási Hivatal által szervezett rendezvénysorozaton.
Fókuszban a pedagógusminősítés és a tanfelügyelet, folytatódik a KIR fejlesztése
2015. április 15.
2015-ben folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése: csaknem 15 ezer pedagógus vesz részt minősítővizsgán vagy minősítési eljáráson, valamint elkezdődnek a tanfelügyeleti ellenőrzések is. A TÁMOP-3.1.15 kiemelt uniós projektben az Oktatási Hivatal egyik feladata a pedagógusminősítési és a tanfelügyeleti rendszer bevezetésének támogatása.