Ugrás a tartalomhoz

Eredményesen lezárult a „TÁMOP-3.1.10-11/1-2012-0001 Helyi oktatásirányítás fejlesztése” elnevezésű kiemelt uniós projekt

2015. november 2.

A TÁMOP-3.1.10 kiemelt uniós projekt az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. gondozásában valósult meg 2012. július 1. és 2015. október 31. között, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország kormánya társfinanszírozásával, összesen 4.891.938.983 forintból.

A projekt alapvető céljai között szerepelt többek között a köznevelési feladatellátás helyzetfelmérésén és komplex helyzetelemzésén keresztül, a köznevelési intézményektől származó adatokra épülő feladatellátás-tervezés segítése, a köznevelési intézmények fenntartói feladatait ellátó állami intézmények felkészítése és támogatása a feladataik hatékonyabb ellátására, továbbá a fenntartói feladatokhoz szükséges tudások és kompetenciák továbbfejlesztése.

A projekt legfontosabb eredménye az Integrált Köznevelési Elemző Rendszer, az IKER, amely az intézmények által szolgáltatott adatok, valamint a központi adatbázisok adatainak felhasználásával automatizált módon, gépi feldolgozással előállított elemzéseket tartalmaz. Ezek az előzetes elemzések az adatok értékelését, valamint az adatok értékelését segítő mutatószámrendszert is tartalmazzák, emellett visszajelzést adnak az intézmények számára arról, hogy milyen képet mutatnak adott pillanatban az adatbázisokban szereplő adataik alapján.

A projekt lehetőséget biztosított a feladatellátási helyek vezetői, az intézményvezetők és a tankerületi igazgatók számára, hogy az előzetes elemzéseket megismerhessék és észrevételeket, javaslatokat tegyenek. Ezen vélemények figyelembevételével készülnek el a projekt végére azok az elemzések, amelyek objektív, egységes szempontok alapján mutatják be a hazai köznevelési intézményeket, és érdemi információkat biztosítanak a helyi oktatásirányítás döntéseinek megalapozásához, az adatokra, tényekre építkező döntéshozatal megerősítéséhez.

További eredményeink:

Sajtóközlemény » (pdf)

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra