Tájékoztató a TÁMOP-3.1.10 projekt keretében megvalósuló helyszíni adategyeztetéssel kapcsolatos tudnivalókról

Az Oktatási Hivatal megvalósítója a TÁMOP 3.1.10-11/1-2012-0001 „Helyi oktatásirányítás fejlesztése" című kiemelt projektnek. A projekt közvetlen célja a köznevelés feladatellátásának teljes körű felmérése és helyzetelemzése, továbbá javaslattétel a köznevelés feladatellátás fejlesztésére.

A feladatellátás tervezése a köznevelési intézményektől származó adatokból építkezik, ezért különösen fontos, hogy megbízható, pontos adatok álljanak rendelkezésre. A feladatellátás tervezéséhez szükséges adatok részben megtalálhatók a központi adatbázisokban, részben a TÁMOP-3.1.10 kiemelt uniós projekt keretében az intézmények adatszolgáltatásával ez év júliusában kerültek begyűjtésre. A feladat következő fázisa az adategyeztetés, az adatok validálása, melyet október során történik meg.

A TÁMOP-3.1.10 kiemelt uniós projekt az adategyeztetés lebonyolításával külső szolgáltatót bízott meg. A szolgáltató a Paralel Consulting Tanácsadó és Informatikai Kft., az Etanulás Módszertani Kutató Intézet Nonprofit Kft. és a Genero Group Szolgáltató Kft. konzorciuma.

Az adategyeztetés folyamatáról összeállított, az Oktatási Hivatal megbízott elnöke, Dr. Pupek Emese és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, Hanesz József által aláírt tájékoztató levelet itt találja:

Intézményi tájékoztató levél (pdf) »