Indul a tematikus tanulási alkalmakról szóló műhelymunka-sorozat

Az Oktatási Hivatal (OH) országos műhelymunka-sorozatot szervez A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása (EFOP-3.2.15-VEKOP-17-00001) című kiemelt uniós projekt Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmakhoz kapcsolódó tanulási formák módszertani megalapozása alprojektje keretében. A sorozat nyitórendezvényét 2018. szeptember 12-én a Pesti Vigadóban tartották.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára köszöntőjében a leginnovatívabb köznevelési programnak nevezte a projektet, amelyben a tanulóknak lehetőségük nyílik az élményközpontú tanulásra.

A rendezvényt dr. Gloviczki Zoltán, az OH elnöke nyitotta meg, aki beszédében a program hosszútávú előnyeire helyezte a hangsúlyt. Majd Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ megbízott elnökhelyettese tartott előadást a projekt céljáról, Brassói Sándor, az OH köznevelési elnökhelyettese pedig az idei tapasztalatokról számolt be.

A délelőttöt Törökné Baranyai Judit, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola vezető pedagógusa zárta, aki élményeit megosztva mutatta be a programot az előkészítéstől a gyakorlati megvalósításig

Délután Velkey Róbert, az OH szakértője a projekt informatikai fejlesztéseit, Dunai Márk Bence szakértő pedig a 2018/2019-es tanévben tankerületenként megrendezendő Fejlesszük együtt! című műhelytalálkozók tervezetét ismertette.

A délutáni programokon a résztvevők megoszthatták javaslataikat, és megvitathatták az elmúlt időszakban felvetődött kérdéseket, amelyekre Milánkovics Ibolya, az alprojekt szakmai vezetője válaszolt.

Nyomtatás