Online konferenciával zárult az „Esélyteremtés a köznevelésben” projekt

2021. március 18-án, online rendezte meg az Oktatási Hivatal az Esélyteremtés a köznevelésben című kiemelt európai uniós projekt zárókonferenciáját. Az eredményekről a projekt szakemberei számoltak be, az előadásokat több mint kétszázötvenen követték.

Az eseményt Brassói Sándor, az OH megbízott elnöke nyitotta meg a projekt sikereit méltatva, majd Langerné Victor Katalin videóüzenete következett. A Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kiemelte: öröm, hogy a projekt által kísért tanoda- és mentorhálózat az állami ellátórendszer részévé vált, és azon dolgoznak, hogy a program több más elemét is beemelhessék.

A szakmai előadók közül elsőként dr. Horváth László, az ELTE Neveléstudományi Intézetének docense szólalt fel, aki az Esélyteremtő Intézményfejlesztési Program és Eszközrendszer (ETIPE) bevezetésének tapasztalatait és hatásvizsgálatát mutatta be. A módszert sikerrel alkalmazták a projektbe bevont 150 intézményben.

A Módszertani Partnerintézményi Hálózat célja, hogy a gyakorlatban készítse fel a pedagógushallgatókat az esélyteremtő munkára. A megvalósításról dr. Hollósi Hajnalka, a Nyíregyházi Egyetem docense számolt be.

A Tabuk nélkül programsorozatot, majd a Surranópálya programot az OH két szakértője, Ráczné Ördögh Ágnes és Pallos Mónika ismertette.

A tanodákról dr. Binder Mátyás tanoda-tanácsadótól, az iskolát végzettség nélkül elhagyókat támogató Második esély programról pedig Glashütter Melindától, a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium pedagógusától hallhattak a résztvevők.

Az Esélyteremtés a köznevelésben című (EFOP-3.1.7-16-2016-00001 azonosító számú) projekt 2017. január 10-től 2021. április 30-ig tart.

Nyomtatás