Ugrás a tartalomhoz

Vidám iskolai családi napot rendeztek Szécsényben

2019. május 28.

„Játsszunk közösen!" címmel családi napot rendezett az Oktatási Hivatal (OH) „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása" projektjében részt vevő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 2019. május 24-én Szécsényben. A rendezvényen több mint 160 tanuló és családja vett részt.

A családi nap célja a közösségépítés, az iskola és a szülők kapcsolatának erősítése, továbbá a tantestület értékteremtő munkájának bemutatása volt.

A csapatokba osztott diákok és hozzátartozóik az iskola épületéből indultak az eseménynek helyt adó szabadtéri rendezvényhelyszínre, a Robinson Szigetekre, ahol ötletes versenyekkel várták őket a pedagógusok. Az egyik állomáson élő ördöglakatot „nyitottak ki" az ugrálókötelekkel összefűzött csapattagok, egy másikon pedig bekötött szemmel festették ki egymás arcát. Zsákban futásban, célba dobásban és kapura rúgásban is összemérhette ügyességét a 16 csapat.

Zárásként egy különleges feladattal készültek a szervezők: a 160 tanuló, családtagjaik és a tantestület fekete-fehér mozaikokból rakta ki II. Rákóczi Ferenc arcképét és az iskola nevét. A családi napon dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke mondott köszöntőt: tréfásan méltatta a nem mindennapi mutatványt, majd azzal biztatta a diákokat, hogy már csak 21-et kell aludni a nyári szünetig. Ezután következett az eredményhirdetés: a versenyt a „Bosszúállók" csapata nyerte, és vehette át az iskola címerével díszített tortát.

Az EFOP-3.1.5-16-2016-00001: A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása kiemelt európai uniós projekt célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése, csökkentése. A programban 457 köznevelési intézmény (300 általános és középiskola, valamint 157 óvoda) részesül komplex intézményfejlesztési támogatásban.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra