EszmeCsere a tanulói lemorzsolódás megelőzése érdekében – Zárókonferencia

Az Oktatási Hivatal EFOP-3.1.5-16-2016-00001 azonosító számú, „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” elnevezésű kiemelt európai uniós projektje 2021. május 27-én (csütörtökön) tartja online zárókonferenciáját, melyre tisztelettel várja az érdeklődőket.

A projekt a 2017–2021 közötti időszakban az alábbiak megvalósítását tűzte ki célul:

  • A végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése, csökkentése, újratermelődésének megakadályozása, a köznevelés hátránykompenzációs és esélyteremtő képességének növelése.
  • A területi és helyi szintű pedagógiai szakmai-szolgáltató és módszertani támogató rendszer fejlesztése.
  • A 457 bevont feladatellátási hely (óvodák, általános- és középfokú oktatási-nevelési intézmények) komplex területi rendszerszintű fejlesztése, központi támogató koordinációval egyedi és differenciált intézményi fejlesztési programokon keresztül.
  • A bevont feladatellátási helyek partneri együttműködéseinek, hálózati működésének támogatása.
  • A bevont feladatellátási helyeken dolgozó pedagógusok munkájának támogatása.
  • A bevont feladatellátási helyeken a végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulók közvetett és közvetlen, célzott támogatása.

A zárókonferencia célja a projekt által nyújtott szakmai támogatások összegzése, valamint a megvalósítás során szerzett tapasztalatok, eredmények megosztása.

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2021. május 20., csütörtök 16.00 óráig jelezze az alábbi linken:

Program>>

Regisztráció>>

Nyomtatás