Továbbképzés

Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont idén is meghirdeti a "Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében" című ingyenes, akkreditált pedagógus továbbképzését.

Az eTwinning projektek megvalósításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel lehet támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus-továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítanak a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

A képzés jelentős része gyakorlati jellegű és az eTwinning portálokon túl, több hasznos, a digitális kompetencia fejlesztéséhez alkalmazható eszközzel ismerkedhetnek meg és ki is próbálhatják azokat: online irodai szoftverek, képmanipuláció, űrlapkészítés, keresztrejtvény stb..

Ezekben az időpontokban szállást biztosítunk, melyet a teljes ellátással, valamint a a továbbképzés költségeivel együtt az eTwinning projekt finanszíroz.

A következő továbbképzések:

  • 2017. november 10-12., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. november 24-26., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. december 08-10., 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47. (2x16 fős csoportok)

A továbbképzésekre kizárólag a Képzésszervező felületen keresztül lehet jelentkezni.

A Képzésszervező elérhetősége.

A regisztráció után a teljes Profil kitöltésére van szükség, továbbképzésre kizárólag akkor tud jelentkezni, ha ezt elvégezte. Ha minden adatot kitöltött, akkor a Meghirdetett képzések menüpontban keressen rá az eTwinning képzésére és a Jelentkezés gombra kattintva kövesse az utasításokat. A képzésről szóló bővebb információkat is itt fogja megtalálni.

A továbbképzésekre 2x maximum 16 fő jelentkezését tudjuk fogadni, aki utána jelentkezik, az várólistára kerül.

A felület használatához itt talál segítséget.

Ha a továbbképzéssel kapcsolatosan kérdése van, írjon az etwinning@oh.gov.hu címre.


Pénzügyek a hétköznapokban – a gazdasági, pénzügyi ismeretek tanítási lehetőségei az általános iskola felső tagozatán

Részletes információk:

Képzés elnevezése: Pénzügyek a hétköznapokban – a gazdasági, pénzügyi ismeretek tanítási lehetőségei az általános iskola felső tagozatán
Képzés óraszáma:
30 óra
Képzés típusa: pedagógus továbbképző tanfolyam
Képzés helyszíne: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (8900 Zalaegerszeg, Kinizsi u. 74.)
Képzés ideje: 2017. június 19-20-21 (H.- K.-Sze.)
Képzés formája: kontakt / jelenléti

Jelentkezés a „Képzésszervező Rendszer" felületen >>

 


 

Tájékoztató Képzésszervező Rendszer indulásáról

2017. január 1-jétől a pedagógus továbbképzésekre történő jelentkezések módja megváltozott.

Az Oktatási Hivatal által meghirdetett képzések a „Képzésszervező Rendszer" felületen kerülnek közzétételre, amelynek elérhetősége:

http://tovabbkepzes.sulinet.hu/

A megnyíló oldal alján található a Képzésszervező használatához segítséget nyújtó, teljes szövegű Felhasználói kézikönyv linkje.

A fent jelzett időponttól a pedagógusok csak ezen a felületen keresztül jelentkezhetnek képzésekre és csak ezen a felületen keresztül tudjuk elfogadni jelentkezéseiket. Ezért ajánlott mihamarabb aktív regisztrációval rendelkezni mindenkinek, különös tekintettel azokra, akiknek a hét éves ciklus miatt aktuális a továbbképzés.

Minden pedagógusnak egyénileg kell regisztrálnia a Képzésszervező felületen és a kiválasztott képzésre történő bejelentkezés után személyre szabott visszajelzést kap arról, hogy elfogadásra került-e a jelentkezése, ha igen, mikor és milyen helyszínen, milyen feltételekkel történik a megszervezése.

Amennyiben további tájékoztatásra, vagy segítségre van szükségük, Bedő Sándorné pedagógiai referens a Bedo.Sandorne@oh.gov.hu e-mail címen, a +36 92 596-429 telefonszámon és a +36 70 684-5850 mobilszámon áll rendelkezésükre!

Elégedettségi kérdőívek összegzése >>

Nyomtatás