Szakmai rendezvények

következő oldal »

21. századi kihívások a köznevelésben – Az érzelmek szerepe a lemorzsolódás csökkentésében és a pályaorientációban

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett Tavaszi Pedagógiai Napok Plenáris Napjára!

Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem (8900 Zalaegerszeg, Ady Endre utca 14.)

Időpont: 2019. március 21. (csütörtök) 09:00 - 14:00 óráig

Meghívó >>

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, melynek határideje: 2019. március 18.

Regisztráció >>

Információ: pekk.krisztina@oh.gov.hu

Szeretettel várjuk a konferencián!


Népzenei műhelyfoglalkozások

Népzenei műhelyfoglalkozások >>

Regisztráció >>


Felhívás Szakértői konferencián való részvételre

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr!

Az Oktatási Hivatal a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Szakértői konferenciát tart Szombathelyen a szakértői feladatok aktualitásai témában.

Időpont: 2018. november 23. (péntek) 14:00 órától

Érkezés és regisztráció: 13:30 órától.

Helyszín: ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (9700 Szombathely, Bolyai János u. 11., Díszterem)

Előadó: Dr. Szikora Ágnes főosztályvezető, Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály

Program:

  • 14:00 – 16:00 óra                   Szakértői konferencia
  • Kb. 16:00 – 17:00 óra            Auditor szakértők frissítő felkészítése

Kérjük, hogy az auditor szakértők a konferenciát követően még maradjanak a helyszínen, legfeljebb egy óra időtartamban frissítő felkészítésükre kerül sor.

A konferencián való megjelenésért az évesen teljesítendő szakértői alkalmak terhére 4 óra jóváírásra kerül, valamint a szakértői költségtérítés is elszámolható.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a 15/2015. (III.13.) EMMI rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében „a pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés szakterületen névjegyzékbe vett szakértő a szakterületéhez kapcsolódó rendszeres továbbképzésen köteles részt venni a névjegyzékbe történő felvételt követően háromévenként”.

Erre tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk!

Kérjük, az alábbi linken szíveskedjen regisztrálni:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/szakertoi_konferencia_zalapok

Jelentkezési határidő: 2018. november 20. (kedd)

Szeretettel várjuk a konferencián!Őszi Pedagógiai Napok 2018.

Az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központja 2018. november 6. és november 27. között Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozatot szervez.

1. Őszi pedagógiai szakmai programok

Mesterpedagógus szaktanácsadók által tartott/koordinált bemutató órák/foglalkozások, szakmai műhelyek, előadások; az Országos Gerincgyógyászati Központ tartáskorrekciós szakmai műhelyfoglalkozása; az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előadásai; a Scientix 3 megismerése; a Tempus Közalapítvány műhelymunkája; eTwinning.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2018. november 12. (illetve a korábbi programoknál az azt megelőző munkanap)


2. Pályaválasztási tájékoztatók 8. osztályos osztályfőnököknek

Az Őszi Pedagógiai Napok keretében „Pályaválasztási tájékoztató nyolcadikos osztályfőnökök részére" címmel előadást tartunk a középfokú felvételi eljárás rendjéről a 2018/2019-es tanévben, és a középfokú iskolák 2019/2020-as tanévben induló képzési lehetőségeiről, tanulmányterületeiről. Az előadást elsősorban 8. évfolyamosok osztályfőnökeinek ajánljuk.

Jelentkezési határidő: az előadások napját megelőző munkanap

Jelentkezés módja: az alábbi Excel táblázat visszaküldése a Laszlo.Edina@oh.gov.hu e-mail-címre

3. Bázisintézmények által szervezett programok


Vas megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével szeptember 6-án szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Szombathelyen.

Minden megyében szervezett ilyen konferenciát a területileg illetékes pedagógiai oktatási központ.

Az immár hagyományos, negyedik éve megszervezett konferenciasorozat keretében a megyék közoktatási-köznevelési intézményvezetői kaptak tájékoztatást és hasznos információkat a 2018/2019-es tanévről a köznevelés helyzetére, fejlesztési irányaira, aktualitásaira vonatkozóan az EMMI, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete magasabb vezetőinek előadásában.

A konferenciát jelenlétével megtisztelte és köszöntőt mondott Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Németh István, a helyszínt adó ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

 

 

 

 

 

 

 

A minisztérium részéről Lebanov József főosztályvezető a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2018/2019-es tanév feladatait mutatta be.

Az Oktatási Hivatal részéről Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket, akik a köznevelési ágazatot Zala megyében támogató Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018/2019-es tanévre tervezett főbb szakmai programjait is megismerhették Tóth Ferenc főosztályvezető előadásában.

A Klebelsberg Központ részéről Péterffy Balázs elnökhelyettes a következő tanévre tervezett legfontosabb feladataikat és fejlesztéseiket mutatta be.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetből Kamp Alfréd tankönyvkiadási igazgató az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a meghívottakat.

A Vas megyei konferencián mintegy 207 intézményvezető vett részt.

A Zalaegerszegi Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.


Zala megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével szeptember 4-én szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Minden megyében szervezett ilyen konferenciát a területileg illetékes pedagógiai oktatási központ.
Az immár hagyományos, negyedik éve megszervezett konferenciasorozat keretében a megyék közoktatási-köznevelési intézményvezetői kaptak tájékoztatást és hasznos információkat a 2018/2019-es tanévről a köznevelés helyzetére, fejlesztési irányaira, aktualitásaira vonatkozóan az EMMI, az Oktatási Hivatal,a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet magasabb vezetőinek előadásában.

A konferenciát jelenlétével megtisztelte és köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere.

 

 

 

 

 

 

 

A minisztérium részéről Sipos Imre miniszteri biztos a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2018/2019-es tanév feladatait mutatta be.

Az Oktatási Hivatal részéről dr. Gloviczki Zoltán elnök a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket, akik a köznevelési ágazatot Zala megyében támogató Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018/2019-es tanévre tervezett főbb szakmai programjait is megismerhették Tóth Ferenc főosztályvezető előadásában.

A rendezvényen a Klebelsberg Központ részéről Pánczél János köznevelési főosztályvezető a következő tanévre tervezett legfontosabb feladataikat és fejlesztéseiket mutatta be.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Sipos Imre az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a meghívottakat.

A Zala megyei konferencián mintegy kétszáz intézményvezető vett részt.

A zalaegerszegi Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

Tóth Ferenc: A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ  elért eredményei és további feladatai

 


Tanévkezdő fórumok

A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018-ban is megszervezi tanévkezdő fórumait a köznevelési intézmények pedagógusainak.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tanévkezdő fórumok – Vas megye

FÓRUMOK >>

REGISZTRÁCIÓ >>

Tanévkezdő fórumok – Zala megye

FÓRUMOK >>

REGISZTRÁCIÓ >>


Szakértői konferencia

Az Oktatási Hivatal a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Szakértői konferenciát tart Szombathelyen a szakértői feladatok aktualitásai témában 2018. május 31-én 14:30 órától.

Regisztráció >>

 


 

Májusi műhelyfoglalkozások

  1. Szakmai műhely középiskolai matematikatanároknak
    Regisztráció >>
  2. Iskolai könyvtári műhelymunkák
    Regisztráció >>


Szakértői konferencia

Az Oktatási Hivatal a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Szakértői konferenciát tart Zalaegerszegen a szakértői feladatok aktualitásai témában.

Időpont: 2017. december 5. (kedd) 15:00 – 17:30 óra

Érkezés és regisztráció: 14:30 órától.

Helyszín: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma
(8900 Zalaegerszeg, Jókai Mór u. 4-6., aula)

 

Előadó: Marosi Katalin osztályvezető, Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály, Minősítési Osztály

Jelentkezési határidő: 2017. december 1. péntek 12:00 óra.

A műhelyen való részvételért 4 szakértői óra (fél szakértői nap), valamint útiköltség elszámolható.
A szakértői tevékenység ellátása, valamint a szakértői feladatok magas színvonalú elvégzése érdekében megjelenésére feltétlenül számítunk!

Regisztráció >>

 

Nyomtatás
következő oldal »