Szakmai rendezvények

következő oldal »

Vas megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével szeptember 6-án szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Szombathelyen.

Minden megyében szervezett ilyen konferenciát a területileg illetékes pedagógiai oktatási központ.

Az immár hagyományos, negyedik éve megszervezett konferenciasorozat keretében a megyék közoktatási-köznevelési intézményvezetői kaptak tájékoztatást és hasznos információkat a 2018/2019-es tanévről a köznevelés helyzetére, fejlesztési irányaira, aktualitásaira vonatkozóan az EMMI, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete magasabb vezetőinek előadásában.

A konferenciát jelenlétével megtisztelte és köszöntőt mondott Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Németh István, a helyszínt adó ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

A minisztérium részéről Lebanov József főosztályvezető a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2018/2019-es tanév feladatait mutatta be.

Az Oktatási Hivatal részéről Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket, akik a köznevelési ágazatot Zala megyében támogató Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018/2019-es tanévre tervezett főbb szakmai programjait is megismerhették Tóth Ferenc főosztályvezető előadásában.

A Klebelsberg Központ részéről Péterffy Balázs elnökhelyettes a következő tanévre tervezett legfontosabb feladataikat és fejlesztéseiket mutatta be.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetből Kamp Alfréd tankönyvkiadási igazgató az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a meghívottakat.

A Vas megyei konferencián mintegy 207 intézményvezető vett részt.

A Zalaegerszegi Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.


Zala megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével szeptember 4-én szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Minden megyében szervezett ilyen konferenciát a területileg illetékes pedagógiai oktatási központ.
Az immár hagyományos, negyedik éve megszervezett konferenciasorozat keretében a megyék közoktatási-köznevelési intézményvezetői kaptak tájékoztatást és hasznos információkat a 2018/2019-es tanévről a köznevelés helyzetére, fejlesztési irányaira, aktualitásaira vonatkozóan az EMMI, az Oktatási Hivatal,a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet magasabb vezetőinek előadásában.

A konferenciát jelenlétével megtisztelte és köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A minisztérium részéről Sipos Imre miniszteri biztos a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2018/2019-es tanév feladatait mutatta be.

Az Oktatási Hivatal részéről dr. Gloviczki Zoltán elnök a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket, akik a köznevelési ágazatot Zala megyében támogató Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018/2019-es tanévre tervezett főbb szakmai programjait is megismerhették Tóth Ferenc főosztályvezető előadásában.

A rendezvényen a Klebelsberg Központ részéről Pánczél János köznevelési főosztályvezető a következő tanévre tervezett legfontosabb feladataikat és fejlesztéseiket mutatta be.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Sipos Imre az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a meghívottakat.

A Zala megyei konferencián mintegy kétszáz intézményvezető vett részt.

A zalaegerszegi Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

Tóth Ferenc: A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ  elért eredményei és további feladatai

 


Tanévkezdő fórumok

A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ 2018-ban is megszervezi tanévkezdő fórumait a köznevelési intézmények pedagógusainak.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tanévkezdő fórumok – Vas megye

FÓRUMOK >>

REGISZTRÁCIÓ >>

Tanévkezdő fórumok – Zala megye

FÓRUMOK >>

REGISZTRÁCIÓ >>


Szakértői konferencia

Az Oktatási Hivatal a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Szakértői konferenciát tart Szombathelyen a szakértői feladatok aktualitásai témában 2018. május 31-én 14:30 órától.

Regisztráció >>

 


 

Májusi műhelyfoglalkozások

  1. Szakmai műhely középiskolai matematikatanároknak
    Regisztráció >>
  2. Iskolai könyvtári műhelymunkák
    Regisztráció >>


Szakértői konferencia

Az Oktatási Hivatal a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Szakértői konferenciát tart Zalaegerszegen a szakértői feladatok aktualitásai témában.

Időpont: 2017. december 5. (kedd) 15:00 – 17:30 óra

Érkezés és regisztráció: 14:30 órától.

Helyszín: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma
(8900 Zalaegerszeg, Jókai Mór u. 4-6., aula)

 

Előadó: Marosi Katalin osztályvezető, Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály, Minősítési Osztály

Jelentkezési határidő: 2017. december 1. péntek 12:00 óra.

A műhelyen való részvételért 4 szakértői óra (fél szakértői nap), valamint útiköltség elszámolható.
A szakértői tevékenység ellátása, valamint a szakértői feladatok magas színvonalú elvégzése érdekében megjelenésére feltétlenül számítunk!

Regisztráció >>

 

Nyomtatás
következő oldal »