Szakmai rendezvények

következő oldal »

Zala megyei szakmai tanévnyitó konferencia
Összefoglaló

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ együttműködve szakmai tanévnyitó konferenciát rendezett Zala megyében, Zalaegerszegen.

Az immár hagyományos konferenciasorozat keretében a megye intézményvezetői kaptak tájékoztatást és hasznos információkat a 2017/2018-as tanévet érintő köznevelés helyzetére, fejlesztési irányaira, aktualitásaira vonatkozóan az EMMI, az OH és a KK magasabb vezetői előadásában.

Időpont: 2017. augusztus 31. 10:00–13:20 óra

Helyszín: Hotel Arany Bárány, Télikert (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1.)

A rendezvényen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg MJV polgármestere.

A konferencián „A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól" Sipos Imre miniszteri biztos (Emberi Erőforrások Minisztériuma) tartott előadást. „Az Oktatási Hivatal főbb feladatairól a 2017/2018-as tanév során" Merklné Kálvin Mária főosztályvezető (Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya) beszélt. „A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései" címmel Hajnal Gabriella szakmai elnökhelyettes (Klebelsberg Központ) előadását hallhatták a jelenlévők. „A Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programokról a 2017/2018-as tanév során a megyében" címmel Tóth Ferenc főosztályvezető (Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ) tartott előadást.

A meghívott vendégek között szerepelt a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott asszonya, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, polgármesterek, a tankerületi központok igazgatói és a szakképzési centrumok főigazgatói.

Zalaegerszegen összesen 186 fő vett részt a konferencián.

A műsort a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola énekes tanulói adták (Ferenczy Kata, Kovács Réka Hajnalka, Szántner Luca), zongorán közreműködött Berkes Dániel pedagógus.

 

A szakmai tanévnyitó konferencia előadásainak prezentációi:

 

Nyomtatás
következő oldal »