Pedagógiai-szakmai ellenőrzés

Tanfelügyelet-önértékelés képzés

Az Oktatási Hivatal tíz órás továbbképzést szervez, „Intézményvezetők felkészítése az intézményi önértékeléshez és a tanfelügyeleti ellenőrzéshez kapcsolódó feladatok ellátására" címmel.

Célcsoport: elsősorban azon intézményvezetők részére, akiknek 2019-ben vezetői és/vagy intézményi ellenőrzésük lesz (max. 50 fő)

Időpont: 2018. november 8. (csütörtök) 9:00 – 17:00 óra
Érkezés, regisztráció: 8:30 – 9:00 óra között

Helyszínek:

  • Zala megye: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma (8900 Zalaegerszeg, Jókai Mór u. 4-6.)
  • Vas megye: Szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium (9700 Szombathely, Széchenyi u. 2.)

Jelentkezési határidő: 2018. november 5. szerda 12:00 óra

A képzés beszámítható a pedagógusok 7 évenkénti 120 órás képzésébe a pedagógus-továbbképzésről a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés d) pontja alapján:
5. § (3) Az (1) bekezdésben foglalt hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető az e bekezdésben foglaltak útján együttesen:
d) harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.
A képzés a pedagógusok számára térítésmentes.
A képzést elvégzők a képzés végén igazolást kapnak.

Regisztráció >>

Információ: pokzalaegerszeg@oh.gov.hu

Szeretettel várjuk a képzéseinken!


 

A 2011. évi nemzeti köznevelési törvény, a 326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet, a 20/2012. EMMI rendelet, valamint az Oktatási Hivatal által kiadott Útmutatók és Kézikönyvek pontosan leírják és szabályozzák a pedagógus életpálya működését, ezen belül az önértékelés, pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógus minősítés szakmai, technikai, időrendi eljárásrendjét, ismérveit.

Ezek alapján az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztálya szakmai irányításával a Pedagógiai Oktatási Központ végzi az eljárások koordinálását: az eljárásokkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció, kérdések megválaszolása (pedagógus, intézmény, köznevelési szakértő oldaláról), szakértőkkel való kapcsolattartás, problémák kezelése.

A területhez kapcsolódó jogszabályok:

Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésekhez kapcsolódó tudnivalókról és dokumentumokról a következő linkeken tájékozódhat:

Szijártóné Horváth Andrea pedagógiai referens, Szijartone.Horvath.Andrea@oh.gov.hu

Boczkó-Fenyvesi Sarolta pedagógiai referens, Boczko-Fenyvesi.Sarolta@oh.gov.hu

Némethné Horváth Eszter pedagógiai referens, Nemethne.Horvath.Eszter@oh.gov.hu

Zakóné Magyar Fruzsina pedagógiai referens

Munkatársaink a +36-70/ 902-9072 telefonszámon is állnak rendelkezésükre!

 

 

 

 

 

Nyomtatás