Pedagógiai-szakmai ellenőrzés

Önértékelés, tanfelügyelet 2021-ben – online továbbképzés Vas és Zala megyében

Tisztelt Intézményvezető Asszony/ Intézményvezető Úr!

Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ tíz órás továbbképzést szervez Zala és Vas megyében „Intézményvezetők felkészítése az intézményi önértékeléshez és a tanfelügyeleti ellenőrzéshez kapcsolódó feladatok ellátására” címmel.

Az emberi erőforrások minisztere 23/2021. (V. 31.) EMMI határozata alapján a 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések (tanfelügyeletek) időpontjai kijelölésének határideje 2021. június 8-ra módosult. Az Oktatási Hivatal kijelölte a 2021. évi tanfelügyeleti tervben szereplő intézményvezetői és intézményi tanfelügyeleti látogatások időpontjait. A tanfelügyeleti látogatások, valamint az önértékelési feladatok ellátásához szeretnénk segítséget nyújtani az alábbiak szerint:

A képzések célja: a 2021. évi önértékelési feladatok ellátására, valamint a 2021. évre tervezett tanfelügyeleti ellenőrzésekhez kapcsolódó feladatok ellátására való felkészítés

Célcsoport: a 2021-ben önértékelésben és/vagy tanfelügyeletben érintett pedagógusok, intézményvezetők/helyettesek

Képzésünket online formában tartjuk.

A képzés tananyaga online érhető a megadott felületen a résztvevők részére, ezen kívül online konzultációs lehetőséget kínálunk szakértő trénereinkkel.

Időpont: Online tananyag elérhetősége: 2021. június 18. péntektől

Online konzultáció: 2021. június 28. hétfő, 09:00 órától (1. csoport) és 14:00 órától (2. csoport)

Résztvevők létszáma: max. 50 fő/ csoport

Képzés ütemezése:

A megadott napon a tananyagot e-mailen eljuttatjuk a képzésre jelentkezett pedagógusok részére, ill. elküldjük a youtube linkeket, ahol a tananyagot szakértő trénereink előadásában és magyarázatával megnézhetik.

A képzésen online konzultációs lehetőséget biztosítunk a jelentkezett pedagógusok részére, ahol a résztvevők élőben kérdezhetnek a szakértőktől, meghallgathatják mások kérdéseit, ill. tájékoztatást adunk a jogszabályi változásokról.

A konzultáció a Microsoft Teams felületen fog zajlani: https://support.microsoft.com/hu-hu/office/csatlakozás-értekezletekhez-a-teamsben-1613bb53-f3fa-431e-85a9-d6a91e3468c9 Ehhez a felülethez sem regisztráció, sem letöltés nem szükséges, de kamerával és mikrofonnal rendelkezni kell (laptopról, telefonról, tabletről könnyen lehet csatlakozni). Az online konzultációra való meghívást és csatlakozási linket e-mailben küldjük meg a turnusba jelentkezett pedagógusok részére.

A képzés beszámítható a pedagógusok 7 évenkénti 120 órás képzésébe a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés d) pontja alapján:

„5. § (3) Az (1) bekezdésben foglalt hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető az e bekezdésben foglaltak útján együttesen:

d) harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri...”

A képzés a pedagógusok számára térítésmentes.

A képzést elvégzők a képzés végén igazolást kapnak.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az igazolást kizárólag azoknak pedagógusoknak tudjuk kiállítani, akik részt vesznek az online konzultáción is!

 

A képzésre az alábbi regisztrációs linken lehet jelentkezni:

Önértékelés, tanfelügyelet regisztráció>>

Jelentkezési határidő: 2021. június 16. szerda 16:00 óra

További információ: pokzalaegerszeg@oh.gov.hu

 

Szeretettel várjuk jelentkezését a képzésünkre!

 


A 2011. évi nemzeti köznevelési törvény, a 326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet, a 20/2012. EMMI rendelet, valamint az Oktatási Hivatal által kiadott Útmutatók és Kézikönyvek pontosan leírják és szabályozzák a pedagógus életpálya működését, ezen belül az önértékelés, pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógus minősítés szakmai, technikai, időrendi eljárásrendjét, ismérveit.

Ezek alapján az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztálya szakmai irányításával a Pedagógiai Oktatási Központ végzi az eljárások koordinálását: az eljárásokkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció, kérdések megválaszolása (pedagógus, intézmény, köznevelési szakértő oldaláról), szakértőkkel való kapcsolattartás, problémák kezelése.

A területhez kapcsolódó jogszabályok:

Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésekhez kapcsolódó tudnivalókról és dokumentumokról a következő linkeken tájékozódhat:

 

Boczkó-Fenyvesi Sarolta, Boczko-Fenyvesi.Sarolta@oh.gov.hu+36 70/ 902-9072

Némethné Horváth Eszter, Nemethne.Horvath.Eszter@oh.gov.hu+36 70/ 902-9072

Szijártóné Horváth Andrea, Szijartone.Horvath.Andrea@oh.gov.hu, +36 70/ 902-9072

 

 

 

 

 

Nyomtatás