Minősítés

A 2011. évi nemzeti köznevelési törvény, a 326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet, a 20/2012. EMMI rendelet, valamint az Oktatási Hivatal által kiadott Útmutatók és Kézikönyvek pontosan leírják és szabályozzák a pedagógus életpálya működését, ezen belül az önértékelés, pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógus minősítés szakmai, technikai, időrendi eljárásrendjét, ismérveit. Ezek alapján az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztálya szakmai irányításával a Pedagógiai Oktatási Központ végzi az eljárások koordinálását: az eljárásokkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció, kérdések megválaszolása (pedagógus, intézmény, köznevelési szakértő oldaláról), szakértőkkel való kapcsolattartás, problémák kezelése.

Boczkó-Fenyvesi Sarolta pedagógiai referens, Boczko-Fenyvesi.Sarolta@oh.gov.hu

Némethné Horváth Eszter pedagógiai referens, Nemethne.Horvath.Eszter@oh.gov.hu

Szijártóné Horváth Andrea pedagógiai referens, Szijartone.Horvath.Andrea@oh.gov.hu

Zakóné Magyar Fruzsina pedagógiai referens, Zakone.Magyar.Fruzsina@oh.gov.hu

 

Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ tízórás pedagógus-továbbképzést szervez Zala és Vas megyében 3–3 alkalommal, amelynek témája a pedagógusminősítés 2018-ban.

A képzések célja:
a 2018. évben a Pedagógus II. fokozatot célzó minősítési eljárásokon és a Pedagógus I. fokozatot célzó minősítő vizsgákon részt vevő pedagógusok felkészítése, támogatása az e-portfólió feltöltésére, bemutatására és védésére, valamint az óra- vagy foglalkozáslátogatás megtartására.

Célcsoport:
a 2018-ban Pedagógus I. és Pedagógus II. célfokozatot megcélzó minősítési eljárásba bekerült pedagógusok (max. 50 fő/csoport)

Időpontok:
2017. szeptember 19. (kedd): 9:00–17:00 óráig
2017. szeptember 21. (csütörtök): 9:00–17:00 óráig
2017. október 12. (csütörtök): 9:00–17:00 óráig

Helyszínek:
Zala megye: Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium Kovács Károly Tagkollégiuma (8900 Zalaegerszeg, Puskás Tivadar u. 1–3.)

Vas megye: Németh Pál Kollégium (9700 Szombathely, Magyar László utca 2.)

A képzés beszámítható a pedagógusok hétévenkénti 120 órás képzésébe a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés d) pontja alapján:

5. § (3) Az (1) bekezdésben foglalt hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető az e bekezdésben foglaltak útján együttesen:
d) harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri...

A képzés a pedagógusok számára térítésmentes.
A képzést elvégzők a képzés végén igazolást kapnak.

A képzésekre jelentkezni az alábbi regisztrációs linken lehet:

Regisztráció >>

Jelentkezési határidő (a legkésőbbi képzés esetében):
2017. október 4. (csütörtök) 16:00 óra

Információ: pokzalaegerszeg@oh.gov.hu

Szeretettel várjuk képzéseinken!

 

A területhez kapcsolódó jogszabályok:


A pedagógusminősítéshez kapcsolódó tudnivalókról és dokumentumokról a következő linkeken tájékozódhat:

Nyomtatás