Pedagógiai szakkönyvtár

OKTATÁSI HIVATAL SZOLNOKI PEDAGÓGIAI OKTATÁSI KÖZPONT KÖNYVTÁRA

5000 Szolnok, Mária út 19.

Telefon: 96/613-410

E-mail: KonyvtarPOKSzolnok@oh.gov.hu

Honlap: www.oktatas.hu

könyvtár1.jpg könyvtár2.jpg könyvtár3.jpg

 

Nyitvatartási idő:
Hétfő: 8.00-12.00 12.30-16.00
Szerda: 8.00-12.00 12.30-16.00
Csütörtök: 8.00-12.00 12.30-16.30

 

A több évtizedes múltú pedagógiai szakkönyvtárban közel 30.000 darabból álló állománnyal kellemes környezetben a pedagógia, a pszichológia, az oktatásszociológia, a didaktika szakirodalmának gazdag választékával és az egyéb tudományterületek irodalmából is színvonalas gyűjteménnyel várjuk olvasóinkat.  Gyűjteményeink közül említésre méltó: a TANKÖNYVTÁR (a legújabb általános és középiskolai tankönyvek) és az IDEGEN NYELVŰ GYŰJTEMÉNY (angol, francia és német nyelvű szakirodalom).

A könyvtárlátogatók - a köznevelési intézmények (óvodák, általános és középiskolák) pedagógusai, a felsőoktatási intézmények hallgatói - heti 23 órás nyitvatartási időben vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatást. A beiratkozás ingyenes. Egy alkalommal 10 db könyv kölcsönözhető egy hónapra. A kölcsönzési idő meghosszabbítására és könyvtári tájékoztatás kérésére telefonon és e-mailben is van lehetőség. A könyvtár kiemelt jelentőséget tulajdonít a könyvtárhasználóktól származószemélyes adatok védelmének és minden körülmények között biztosítani kívánja a könyvtárhasználók információs önrendelkezési jogát.

A pedagógiai szakkönyvtár feladatai közé tartozik az olvasásnépszerűsítés, az iskolai könyvtárakkal való együttműködés, a könyvtárostanárok tájékoztatása a havonta megjelenő Könyvtári Hírlevél útján.

Könyvtárunk együttműködik az Oktatási Hivatal szervezeti egységeként működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum munkatársaival az alábbi területeken: az OPKM szolgáltatásainak közvetett használata (könyvtárközi kölcsönzés, szakszerű tájékoztatás), a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenybe való bekapcsolódás, könyvtárostanároknak szóló programok szervezése.

HÍRLEVELEK>>

hírlevél_könyvtár.jpg

 

 


Nyomtatás