Pedagógiai szakkönyvtár

A több évtizedes múltra visszatekintő pedagógiai szakkönyvtár állománya több mint 30.000 dokumentumból áll. A gyűjtemények közül említésre méltó a Tankönyvtár és az Idegen nyelvű (angol, német, francia) gyűjtemény.

A pedagógiai szakkönyvtár feladatai közé tartozik az iskolai könyvtárakkal való együttműködés: szakmai műhelymunka, továbbképzés, tehetséggondozó verseny (Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny), tájékoztatás Könyvtári hírlevél útján.

Könyvtárunk részt vesz a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0069 „Zounok projekt II” Jász-Nagykun-Szolnok megye könyvtárainak olvasás-, könyvtár népszerűsítő projektjében, amely az ifjúsági korosztályra és a leszakadó térségek felnőtteire, valamint az elektronikus megyei köz-és iskolai könyvtári szolgáltatásokra koncentrál.

A pályázat eredményeként évente a „Mindenki esélyes” Hátránykompenzáció az iskolai könyvtár és az infokommunikációs technológiák adta lehetőségek kiaknázásával c. 30 órás akkreditált tanfolyamot és olvasásnépszerűsítő programok bemutatását szolgáló szakmai műhelyt szervezünk.

A könyvtár elektronikus elérhetősége: KonyvtarPOKSzolnok@oh.gov.hu

Hírlevél >>

könyvtár1.jpg könyvtár2.jpg könyvtár3.jpg
Nyomtatás