Pedagógiai szakkönyvtár

OKTATÁSI HIVATAL SZOLNOKI PEDAGÓGIAI OKTATÁSI KÖZPONT KÖNYVTÁRA

5000 Szolnok, Mária út 19.

Telefon: 96/613-410

E-mail: KonyvtarPOKSzolnok@oh.gov.hu

Honlap: www.oktatas.hu

Online katalógusunkat az alábbi hivatkozáson érhetik el: http://0056.netlib.hu/katalogus/

 

könyvtár1.jpg könyvtár2.jpg könyvtár3.jpg

Tisztelt Olvasónk!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Pedagógiai szakkönyvtárunk nyitvatartási rendjéről.

Hétfő:     9:00-12:00   13:30-16:00
Szerda:   9:00-12:00   13:30-16:00

Amennyiben a nyitvatartási rendtől eltérő időpontban keresné fel a könyvtárat,
kérjük szíveskedjen előtte egyeztetni a könyvtár elérhetőségén.

Könyvtárunk katalógusában megtalálható könyveket előzetes kérés alapján összekészítjük Önnek.
Egyéb, állományunkban nem fellelhető szakirodalom esetén könyvtárközi kölcsönzéssel állunk olvasóink szolgálatára.


A több évtizedes múltú pedagógiai szakkönyvtárban közel 30.000 darabból álló állománnyal kellemes környezetben a pedagógia, a pszichológia, az oktatásszociológia, a didaktika szakirodalmának gazdag választékával és az egyéb tudományterületek irodalmából is színvonalas gyűjteménnyel várjuk olvasóinkat.  Gyűjteményeink közül említésre méltó: a TANKÖNYVTÁR (a legújabb általános és középiskolai tankönyvek) és az IDEGEN NYELVŰ GYŰJTEMÉNY (angol, francia és német nyelvű szakirodalom).

A könyvtárlátogatók - a köznevelési intézmények (óvodák, általános és középiskolák) pedagógusai, a felsőoktatási intézmények hallgatói - heti 23 órás nyitvatartási időben vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatást. A beiratkozás ingyenes. Egy alkalommal 10 db könyv kölcsönözhető egy hónapra. A kölcsönzési idő meghosszabbítására és könyvtári tájékoztatás kérésére telefonon és e-mailben is van lehetőség. A könyvtár kiemelt jelentőséget tulajdonít a könyvtárhasználóktól származószemélyes adatok védelmének és minden körülmények között biztosítani kívánja a könyvtárhasználók információs önrendelkezési jogát.

A pedagógiai szakkönyvtár feladatai közé tartozik az olvasásnépszerűsítés, az iskolai könyvtárakkal való együttműködés, a könyvtárostanárok tájékoztatása a havonta megjelenő Könyvtári Hírlevél útján.

Könyvtárunk együttműködik az Oktatási Hivatal szervezeti egységeként működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum munkatársaival az alábbi területeken: az OPKM szolgáltatásainak közvetett használata (könyvtárközi kölcsönzés, szakszerű tájékoztatás), a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenybe való bekapcsolódás, könyvtárostanároknak szóló programok szervezése.

HÍRLEVELEK>>

 

Könyvtári Hírlevél 2023.szeptember.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyomtatás