Hírek, aktualitások

következő oldal »

Őszi Pedagógiai Napok programjai – 2018. október 15-26.

Fókuszban a digitális eszközök és a korszerű tankönyv- és taneszközhasználat

A programok a következő linkekre kattintva tekinthetők meg:

Az Őszi Pedagógiai Napok programjaira az alábbi linkre kattintva jelentkezhet.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Egy e-mail-címmel csak egyszer regisztrálhat, de több programra is jelentkezhet.

Regisztráció >>


Tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének közreműködésével tanévnyitó konferenciát szervezett 2018. augusztus 24-én 10 órától a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területéhez tartozó köznevelési intézmények vezetői számára. A rendezvényen, amelyre a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának szolnoki campusában került sor, több mint 300 intézményvezető és pedagógus vett részt. A konferencia öt szakmai előadással kívánt átfogó képet adni a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanévet érintő feladatokról.

A rendezvényt Sápi Réka Sára, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulójának énekével nyitották meg, aki egy bukovinai székely népdalt adott elő, marimbán kísérte Ugró Béla szaktanácsadó. Ezután dr. Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat társadalmi alelnöke, valamint Szabó Róza, a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága részéről „Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről" címmel dr. Madarász Hedvig főosztályvezető tartott előadást. Kitért többek között az oktatásirányítás szervezeti és személyi változásaira, a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésével kapcsolatos jelzőrendszer működtetésére, a tankönyvellátásra, a témahetekre, valamint a köznevelést érintő tartalmi, módszertani és infrastrukturális fejlesztésekre.

Az előadást követően került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevél átadására, amelyet Gulyás Sándorné, a jászberényi Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Intézet nyugalmazott gyógypedagógusa vehetett át, a fenntarthatóságra és környezettudatosságra nevelés terén évek óta végzett kiemelkedő pedagógiai munkájáért.

Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője „Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2018/2019-es tanévben" címmel tartott előadást. Előadásában felhívta a figyelmet a KIR személyi nyilvántartásában történt változásokra, az országos méréseken alulteljesítő intézmények feladataira, bemutatta az integrált nyomon követő rendszer új funkcióit, a tanfelügyeleti és minősítési eljárások 2018. évi és tervezett 2019. évi létszámadatait. Ismertette az országos szaktanácsadói rendszer feladatait, a tervezett országos tanulmányi versenyeket, hazai és nemzetközi méréseket, valamint a köznevelést érintő egyéb fejlesztéseket és projekteket.

A konferencia szünet előtti előadásblokkját Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese zárta „Szakmai tanévnyitó 2018 – A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései" című előadásával. Előadásában értékelte a 2017/18-as tanév eredményeit, bemutatta az új tanév legfontosabb feladatait, a tervezett intézkedéseket, a folyamatban lévő és új fejlesztéseket. Kiemelte a KRÉTA – E-napló használatának előnyeit, valamint felhívta a figyelmet a már évek óta működő Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programra is.

A rövid szünet után Szabó Róza főosztályvezető mutatta be előadásában a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ 2018/19-es tanévre tervezett pedagógiai-szakmai feladatait, szolgáltatásait és programjait, külön kiemelve az Őszi és Tavaszi Pedagógiai Napok tervezett időpontjait és témáit.

A konferencia záróelőadásában Kiss Gábor, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója az intézet legújabb tankönyvi és digitális fejlesztéseit mutatta be, külön felhívta a figyelmet az SNI tanulók számára készült, illetve a nemzetiségi tankönyvekre és kiadványokra.

A Szolnoki Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

 


 

Tanévindító fórumok – 2018. augusztus 28-30.

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ tanévindító fórumokat szervez 2018. augusztus 28-30-ig azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a pedagógusok tanévre való szakmai felkészüléséhez és alkalmat biztosítson az adott szakterület aktuális változásainak megismeréséhez.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Magyar nyelv és irodalom tanévindító fórum

 • Előadó: Bódor Mária vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08. 28. 13:30 – 16:00
 • Helyszín: Verseghy Ferenc Gimnázium 5000 Szolnok Tisza park 1.
 • A résztvevők maximális száma: 50 fő

Matematika tanévindító fórum

 • Előadó: Pécsi István vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08. 28. 13:45 – 16:00
 • Helyszín: Verseghy Ferenc Gimnázium 5000 Szolnok Tisza park 1.
 • A résztvevők maximális száma: 50 fő

Kiemelt figyelmet igénylő tanulók nevelése - tanévindító fórum

 • Előadó: Csibi Enikő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója ; Rátkainé Hegedűs Ilona vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08. 28. 14:00-16:00
 • Helyszín: Neumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar, 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. II. sz. előadó
 • A résztvevők maximális száma: 160 fő

Történelem tanévindító fórum

 • Előadó: Nagy Marianna, a Károli Gáspár Református Egyetem docense ; Gulyás Zoltán vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08.28. 14:15-16:30
 • Helyszín: Neumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar, 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. 026. terem
 • A résztvevők maximális száma: 80 fő

Tanítói tanévindító fórum

 • Előadó: Fülöp Mária tankönyvszerző ; Sepsiné Rózsa Ildikó vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08. 29. 14:00-16:30
 • Helyszín: TISZK aula, 5000 Szolnok, Baross u. 37.
 • A résztvevők maximális száma: 80 fő

Testnevelés tanévindító fórum

 • Előadó: Orosz Tamás vezető szaktanácsadó
 • Időpont: 2018. 08. 30.  9:00-11.30
 • Helyszín: Neumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar, 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. 026. terem

Regisztráció >>Szakmai tanévnyitó konferencia – Szolnok

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2018/2019-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Neumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14.

Időpont: 2018. augusztus 24. péntek, 10.00 óra

A konferenciára tisztelettel várjuk a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

Részletes program >>

Regisztráció >>


Nyomtatás
következő oldal »