Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központjának honlapján.

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ a 2015. április 1-jén létrejött 15 POK egyike, alapfeladata az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében a pedagógiai-szakmai szolgáltatások biztosítása. A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, valamint Pest vármegye 7 járásában (Cegléd, Dabas, Gyál, Monor, Nagykáta, Nagykőrös, Vecsés) a helyi igényeknek megfelelően biztosítja a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat.

Szervezzük a szaktanácsadói feladatokat, a pedagógus továbbképzéseket, tanulmányi és művészeti versenyeket. Szakmai tájékoztatókat, konferenciákat rendezünk, pedagógiai szakkönyvtárat működtetünk. Részt veszünk az országos és nemzetközi mérések, a középfokú beiskolázás lebonyolításában, működtetjük illetékességi területünkön a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatásához kapcsolódó korai jelző- és támogató rendszert. Támogatjuk a pedagógus életpályához kötődő minősítési és tanfelügyeleti eljárásokat, hatósági feladataink közé a tankötelezettség megkezdésének halasztása, illetve az egyéni tanulói munkarend engedélyezése érdekében benyújtott kérelmek elbírálása tartozik.

Kérem látogassa meg rendszeresen honlapunkat, bízom benne, hogy az itt közzétett hírek, információk támogatják pedagógiai munkáját. Keressen bennünket kérdéseivel, javaslataival (Info.POKSzolnok@oh.gov.hu), jöjjön el tájékoztató konferenciáinkra, képzéseinkre, vegyen részt a műhelymunkákban, ossza meg értékes pedagógiai gyakorlatát, böngésszen könyvtárunk könyvei között.

Az eredményes szakmai együttműködés reményében,

tisztelettel:

dr. Zolnai Orsolya
főosztályvezető

Nyomtatás