Szakmai rendezvények

« előző oldal

Archívum

Beszámoló a Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 28-án tartotta meg Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáját.

 

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Fejér megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

 

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, a Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fejlesztéseiről pedig Sipos Imre főigazgató tájékoztatta a megjelenteket.

 

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/19-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

 

Rendezvényünket megtisztelte dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, aki köszöntötte a több mint 150 résztvevőt. Ezúton mondunk köszönetet polgármester úrnak, hogy a Városháza Dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak zenei produkcióját, amellyel a rendezvény színvonalát emelték.

 

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.Beszámoló a Veszprém megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 23-án tartotta meg Veszprém Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciáját.

 

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Veszprém megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, a szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

 

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.

 

A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztéseiről pedig Kóródi Bence, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tananyagfejlesztő Központjának vezetője tájékoztatta a megjelenteket.

 

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

 

Rendezvényünket megtisztelte Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a közel 150 résztvevőt is köszöntötte. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

 

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.


Szakmai tanévnyitó konferencia – 2017

Fejér megye

Nagy érdeklődés mellett Fejér megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

 

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője, a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

 

Rendezvényünket megtisztelte Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 141 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Városháza dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művész tanárainak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

Veszprém megye

Nagy érdeklődés mellett Veszprém megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

 

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól és fejlesztéseiről Kotán Attila, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Veszprém megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

 

Rendezvényünket megtisztelte Némedi Lajos Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 139 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet Porga Gyulának, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Teret térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakkörépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A konferenciákon elhangzott előadások diasorai megtekinthetők az alábbi linkeken.

Sipos Imre: Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről és jövőképéről

dr. Gloviczki Zoltán: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Merklné Kálvin Mária: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Fejér megyében

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Veszprém megyében


A 2016. évi Fejér és Veszprém megyei Szakmai Tanévnyitó konferencián elhangzott előadások innen letölthetőek.

 

Nyomtatás
« előző oldal