Ugrás a tartalomhoz

Szakmai rendezvények

 


Tavaszi Pedagógiai Napok 2024

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja ebben az évben is megrendezi Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozatát 2024. április 8. és 25. között, melynek központi témája a művészeti nevelés és az egészségnevelés. Sorozatunkban az Oktatási Hivatal bázisintézményeinek hálózatos tudásmegosztására, szaktanácsadói munkaközösségek programjaira, külső előadók felkérésére, valamint az Oktatási Hivatal Tartalomfejlesztési és Tankönyvkiadási Elnökhelyettessége kínálatára helyezzük a hangsúlyt. Mesterpedagógus szaktanácsadóink műhelymunkáin, bázisintézményeink jógyakorlatain, bemutató óráin, foglalkozásain a két kiemelt témában jelenléti, illetve online formában is találhatnak programokat.

A rendezvénysorozat tartalmáról a Programfüzet, illetve a programokat táblázatos formátumban tartalmazó Programtábla adnak részletes tájékoztatást, melyek itt érhetők el:

Programfüzet>>

Programtábla>>

ARCHÍVUM

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja ebben az évben is megrendezi Őszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát 2023. október 10. és 19. között, melynek központi témája a konfliktuskezelés, és a tanügyigazgatás. Sorozatunkban az Oktatási Hivatal bázisintézményeinek hálózatos tudásmegosztására, külső előadók felkérésére és az Oktatási Hivatal szervezeti egységeinek kínálatára helyezzük a hangsúlyt.

Bázisintézményeink jógyakorlatain, bemutató óráin, foglalkozásain, műhelymunkáin a két kiemelt témában jelenléti, illetve online formában is találhatnak programokat.

A kiemelt szakmai programok közül szeretnénk külön is szíves figyelmükbe ajánlani az alábbi lehetőségeket:

A témában előadónk, dr. Madarász Hedvig a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárság Köznevelés-igazgatási Főosztályának vezetője tart tájékoztatót, melyben kitér a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény és végrehajtási rendeletei főbb szabályozási elemeinek ismertetésére, különös tekintettel a változásokra és a végrehajtás kérdéseire.

Az előadásból megtudhatjuk, miért kiemelten fontos hazánkban naponta 1600 véradó segítsége, kiből lehet véradó, miért hasznos dolog a véradás a véradó számára, valamint megismerhetjük a véradás folyamatát.

Somlai Nikolett Rózsa, a Pápai Városi Óvodák intézményvezető helyettes tájékoztatója az óvoda "Erdei ösvényeken" tehetséggondozó programját mutatja be. Nemesné Estók Szilvia köznevelési szakértő tájékoztat arról, milyen változás történt az életpálya kapcsán: (minősítés, tanfelügyelet, teljesítményértékelés). Kiss-Kocsis Ágnes Európa szakértő, tréner, mester coach az óvodapedagógusok és pedagógusok mindennapi stresszhelyzeteire hívja fel a figyelmet, egyben hatékony kezelési technikákat is kínál. Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára Miért nem működik "a százszor megmondtam"!!! címmel az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A délután folyamán az Oktatási Hivatal két főosztályvezetője, Dugasz János és Velkey Kristóf Gábor tart előadást a digitális országos mérések rendszeréről és eredményeiről, illetve az országos mérések eredményeinek visszajelzésében megvalósított fejlesztésekről.

Az előadás során a résztvevők dr. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettesétől kaphatnak tájékoztatást arról, miként könnyítik meg a honlapon található információk a választást és a jelentkezést a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárás során. Megtudhatjuk, milyen változásokra érdemes figyelni a jelentkezés során, mire számíthatunk a pontszámítás szabályaiban, melyek a betartandó határidők.

Konferenciánkon neves előadókkal járjuk körbe több aspektusból a témát.

Dr. Jármi Éva pedagógiai szakpszichológus, bullying szakértő Vicc, hecc, bosszú, bullying  - Mit tegyünk, hogy ne bántsák egymást? címmel tart előadást. Hauserné Nagy Éva és Lászlóné Éliás Rita pedagógusok a Székesfehérvári István Király Általános Iskola jógyakorlata alapján mutatják be, hogyan lehet békés az iskola. A Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium jógyakorlatát – Resztoratív a Penteleiben ­ Könyves Ágnes igazgatóasszony tolmácsolja. Dr. Szőke-Milente Enikő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központ egyetemi docense Tudatos kommunikációval az eredményes konfliktuskezelésért! címmel tart előadást.

A szakiskolai közismereti program centrumába a Osztályközösség-építés (OKÉ) került, amely tantárgy a tematikai struktúrát is szervezi (a kereszttantervi elemek fő szervezője). Erre épül a természetismeret, a matematika, a kommunikáció-magyar (KOMA), a társadalomismeret (történelem és állampolgári ismeretek) – a kereszttantervi elemek végigkísérik az összes tantárgyat. Ezt a tananyagrendszert és a NAT 2020 szerinti módosításokat mutatja be az előadás.

A rendezvénysorozat tartalmáról a Programfüzet, illetve a programokat táblázatos formátumban tartalmazó Programtábla adnak részletes tájékoztatást, melyek itt érhetők el:

Programfüzet >>

Programtábla >>


Lezajlott az Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciasorozat

Minden vármegyében és a fővárosban is lezajlott a 2023/2024. tanévi tanévnyitó rendezvénysorozat, országosan 4000 résztvevővel.

Az alkalmakon bemutatott prezentációk itt érhetők el.

 

 

 

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra