Szakmai rendezvények

következő oldal »

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok 2021

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja ebben az évben is megrendezi Őszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát, bázisintézményeink hálózatos tudásmegosztására, mesterpedagógus szaktanácsadóink programjaira és külső előadók felkérésére helyezve a hangsúlyt.

A rendezvénysorozat 2021. október 11. – 2021. október 21. közötti programjai elsősorban a bázisintézmények, valamint a szaktanácsadói munkaközösségek kínálatával, míg a 2021. november 2. - 2021. november 5. közötti időszak külső előadók révén kínál lehetőséget a szakmai megújulásra és feltöltődésre.

A kialakult helyzethez igazodva a programok egy része jelenléti formában, míg másik része az online téren keresztül lesz látogatható. Kérjük vegyék figyelembe, hogy jelenléti programjaink kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók!

A rendezvénysorozat tartalmáról a Programfüzet, illetve a programokat táblázatos formátumban tartalmazó Programtáblák (október és november) adnak részletes tájékoztatást, melyek itt érhetők el:

Programfüzet

Októberi programok

Novemberi programok


Első kézből a felvételiről

Dr.Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese ad tájékoztatást a felvételi eljárásról, és válaszol a diákok, pedagógusok, szülők felmerült kérdéseire

időpont: 2021. november 5. 9:00-10:30 óra

regisztrációs felület


Digitális reform-pedagógia

Mit tanulhattunk önmagunkról és iskoláinkról a karantén és a digitális munkarend alatt? Miben tévedett az elméleti pedagógia az elmúlt két évtizedben? Milyen digitális mítoszok akadályoznak minket az iskolakultúra fejlesztésében?  Milyenné válhat a közeljövő iskolája, hogy ha nem proaktív alakítói, hanem passzív elszenvedői leszünk a folyamatos változásnak? Mit tehetünk ennek elkerülésére? Erre a kérésre keresi a választ dr. Ollé János, a Pannon Egyetem Digitális Módszertani Intézetének docense.

időpont: 2021. november 4. 14:00-15:30 óra

regisztrációs felület

 


 

Tanulom magam

Az igényes pedagógusoknak sokféle jól működő eljárásuk van a gyerekekkel való kapcsolat előre mutató gondozásához. A kapcsolatkezelés kölcsönösen eredményes módjához fog F. Várkonyi Zsuzsanna pszichológus, tréner további gondolatokat átadni. Ehhez hozzátartozik a jó önismeret is: saját vakfoltjaink, érzékeny pontjaink, pillanatnyi állapotunk tudatosítása, mindez annak érdekében, hogy tanár és tanuló ne egymás ellenségei, hanem bizalmat érdemlő partnerei lehessenek.

időpont: 2021. november 3. 14:00-15:30 óra

regisztrációs felület

 

Nyomtatás
következő oldal »