Szakmai hírek, rendezvények

következő oldal »

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok 2018

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja 2018. október 08. – 2018. október 18. között rendezi meg az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát, melynek fókuszában a digitális pedagógiai kultúra és az új tanulásszervezési eljárások bemutatása, illetve a lemorzsolódással való veszélyeztetettség megelőzésének témája áll, a bázisintézményekre és a szaktanácsadók által javasolt programokra építve.

A rendezvénysorozat tartalmáról a (Fejér- és Veszprém megye programját összesítve, tematikus bontásban is tartalmazó) programfüzet, illetve a programokat megyei bontásban tartalmazó programlapok adnak részletes tájékoztatást.

Programfüzet

Programlapok:

 


„Túlélőcsomag” – a stressz-kezelés, a kiégés megelőzésének hatékony módszerei

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében L. Stipkovits Erika (klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, pszichoterapeuta) előadásában bemutatja a distressz káros következményeit, a stressz-kezelés, a tudatos jelenlét (mindfulness) elméletét és gyakorlatát. Az előadó rámutat arra is, hogyan tudjuk élményeinket, napi történéseinket ítélkezésmentesen, elfogadóan megélni. Az előadás kitér a kiégés tüneteire, a megelőzés hatékony módszereire, azok „használhatóságára” a pedagógiai gyakorlatban. Az előadó beépített gyakorlatokkal, önfeltáró állapotfelméréssel motiválni szeretné hallgatóságát a fokozott önreflexióra, a problémamegoldó megküzdés erősítésére, a tudatos jelenlét állapotának gyakori megélésére, amivel elégedettebbek lehetünk életünkkel, magasabb önbecsülés mellett elfogadóbbakká válhatunk önmagunk és mások iránt.

Regisztráció >>


Óvodapedagógiai szakmai nap

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Szakmai Napok sorozatában a Pápai Városi Óvodák Intézménye és Pápa Város és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete óvodapedagógiai szakmai napot szervez, amelyen az érdeklődők az óvodában folyó pedagógiai munka különböző területeihez kapcsolódóan szerezhetnek új ismereteket.

Regisztráció >>


Az érzelmi intelligencia fejlesztési lehetőségei gyermekkorban és felnőttkorban

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében Dr. Kádár Annamária (pszichológus, tréner) előadásában bemutatja, hogy az életben való „beválásunk" nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, együttműködni...Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk. A jó hír az, hogy e képességünk szinte korlátlanul fejleszthető még felnőtt korban is.

Regisztráció >>

 


 

Beszámoló a Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 28-án tartotta meg Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáját.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Fejér megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, a Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fejlesztéseiről pedig Sipos Imre főigazgató tájékoztatta a megjelenteket.

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/19-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, aki köszöntötte a több mint 150 résztvevőt. Ezúton mondunk köszönetet polgármester úrnak, hogy a Városháza Dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak zenei produkcióját, amellyel a rendezvény színvonalát emelték.

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

 


Beszámoló a Veszprém megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 23-án tartotta meg Veszprém Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciáját.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Veszprém megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, a szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.

A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztéseiről pedig Kóródi Bence, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tananyagfejlesztő Központjának vezetője tájékoztatta a megjelenteket.

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a közel 150 résztvevőt is köszöntötte. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

 

Nyomtatás
következő oldal »