Szakmai rendezvények

következő oldal »

Első kézből a felvételiről

Dr.Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese ad tájékoztatást a felvételi eljárásról, és válaszol a diákok, pedagógusok, szülők felmerült kérdéseire

időpont: 2021. november 5. 9:00-10:30 óra

regisztrációs felület

 


 

Digitális reform-pedagógia

Mit tanulhattunk önmagunkról és iskoláinkról a karantén és a digitális munkarend alatt? Miben tévedett az elméleti pedagógia az elmúlt két évtizedben? Milyen digitális mítoszok akadályoznak minket az iskolakultúra fejlesztésében?  Milyenné válhat a közeljövő iskolája, hogy ha nem proaktív alakítói, hanem passzív elszenvedői leszünk a folyamatos változásnak? Mit tehetünk ennek elkerülésére? Erre a kérésre keresi a választ dr. Ollé János, a Pannon Egyetem Digitális Módszertani Intézetének docense.

időpont: 2021. november 4. 14:00-15:30 óra

regisztrációs felület

 


 

Tanulom magam

Az igényes pedagógusoknak sokféle jól működő eljárásuk van a gyerekekkel való kapcsolat előre mutató gondozásához. A kapcsolatkezelés kölcsönösen eredményes módjához fog F. Várkonyi Zsuzsanna pszichológus, tréner további gondolatokat átadni. Ehhez hozzátartozik a jó önismeret is: saját vakfoltjaink, érzékeny pontjaink, pillanatnyi állapotunk tudatosítása, mindez annak érdekében, hogy tanár és tanuló ne egymás ellenségei, hanem bizalmat érdemlő partnerei lehessenek.

időpont: 2021. november 3. 14:00-15:30 óra

regisztrációs felület

 

 


 

 

Hogyan támogatja egy könyvtár és múzeum a pedagógiai munkát? Tájékoztatás az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szolgáltatásairól.

Hol és mi módon kaphat egy óvónő, egy tanító vagy tanár egyszerűen és gyorsan segítséget, ha továbbképzésre jár, ha új tantárgyat kell tanítania és szüksége lenne szakirodalomra, tankönyvekre vagy módszertani segédletekre? Hova forduljon a pedagógus, ha szakvizsgára készül vagy épp a porfólióját állítja össze? Ha a mindennapi teendői mellett tábort, tanulmányi versenyt vagy délutáni foglalkozás szervez és ezekhez anyagot gyűjt? Minden esetben a válasz az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, ahol az oktató-nevelő munka minden területéhez találhatnak könyveket, folyóiratokat, adatbázisokat és programokat.

időpont: 2021. november 2. 14:00-15:30 óra

regisztrációs felület

 


 

Összjáték - Együtt a hatékony pedagógiáért

A járványhelyzet miatt régen volt lehetőség személyesen találkozni a köznevelés szereplőinek.  Mostani, jelenléti formában megvalósuló konferenciánkra országos és helyi ismertséggel bíró oktatási szakembereket hívtunk, akik a pedagógiai-szakmai munka hatékonyságának növeléséről osztanak meg gondolatokat.  Előadóink között köszönthetjük dr. Gloviczki Zoltánt, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorát, Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ vezetőjét, dr. Kádár Annamária pszichológust, Botárné Barcza Évát, az Oktatási Hivatal osztályvezetőjét és Csákvári Juditot, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetőjét!

helyszín: Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium, 8000 Székesfehérvár, Széchenyi utca 13.

időpont: 2021. október 19. 10:00-14:30 óra

 

regisztrációs felület

 


Tájékoztatás a 2021/2022. tanévben, digitális platformon megújuló országos pedagógiai mérési rendszerről, és az azzal kapcsolatos iskolai feladatokról

Célkitűzés: Az előadás során az Oktatási Hivatal országos pedagógiai mérési rendszerért felelős munkatársa tart tájékoztatót. A program során lehetőség lesz a felmerült kérdések megfogalmazására és megválaszolására.

Helyszín: Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum
8000 Székesfehérvár, Budai út 45.

Időpont: 2021. október 21. 14:00-15:30 óra

Jelentkezési határidő: 2021. október 19. 23:59

Regisztráció >>

 

Nyomtatás
következő oldal »