Szakmai hírek, rendezvények

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja 2019. október 10 - 2019. október 22. között rendezi meg az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát, bázisintézményeink hálózatos tudásmegosztására helyezve a hangsúlyt.

A rendezvénysorozat tartalmáról a (Fejér- és Veszprém megye programját összesítve illetve tematikus bontásban is tartalmazó) programfüzet, illetve a programokat megyei bontásban tartalmazó programlapok adnak részletes tájékoztatást.

Programfüzet (összesített) >>

Fejér megyei programok >>

Veszprém megyei programok >>

Adatkezelési tájékoztató >>


A fenntarthatóságra nevelés és az ökoiskolák

Miért bír kiemelt fontossággal napjainkban a környezettudatos magatartás? Mit tehet az iskola a fenntarthatóságra nevelés érdekében? Milyen eszközök és lehetőségek vannak a pedagógus mindennapjaiban? A kérdés azért is időszerű, mert a fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy a jelenlegi nemzedékek szükségleteit úgy kell kielégíteni, hogy az ne veszélyeztesse a jövő nemzedékek saját szükségleteinek kielégítésére való képességét.

Helyszín: Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, Kemecse utca 1.

Időpont: 2019. október 14. 14:00-16:50 óra

Jelentkezési határidő: 2019. október 10. 23:59

Regisztráció >>


Jó hely a suli! – Szakmai nap a lemorzsolódással való veszélyeztetettség megelőzése érdekében.

A résztvevők több irányból megközelítve kapnak tájékoztatást a lemorzsolódás megelőzésének, a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatásának lehetőségeiről. A szakmai nap során fenntartók, a problémával napi szinten foglalkozó iskolaigazgatók, mérés-értékelés szakterületen mesterpedagógus szaktanácsadó és mentálhigiénés szakember ad ötleteket, és mutatja be milyen segítség, illetve eredmény érhető el az iskolai munka során.

Helyszín: Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium, Székesfehérvár, Széchenyi út 13.

Időpont: Székesfehérvár, 2019. október 15. (kedd)

Jelentkezési határidő: 2019. október 13. 23:59 óra

Regisztráció >>


Fejér Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2019/2020-as tanév szakterületi változásait és fejlesztéseit.

Időpont: 2019. augusztus 27. (kedd) 10:00-14:00

Helyszín: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Díszterem, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.

MEGHÍVÓ >>

REGISZTRÁCIÓ >>


Veszprém Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2019/2020-as tanév szakterületi változásait és fejlesztéseit.

Időpont: 2019. augusztus 29. (csütörtök) 10:00-14:00

Helyszín: Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, 8200 Veszprém, Megyeház tér 5.

MEGHÍVÓ >>

REGISZTRÁCIÓ >>


Tavaszi Pedagógiai Szakmai Napok 2019

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja 2019. március 18. – 2019. március 28. között rendezi meg a Tavaszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát, bázisintézményeink hálózatos tudásmegosztására helyezve a hangsúlyt.

A rendezvénysorozat tartalmáról a (Fejér- és Veszprém megye programját összesítve illetve tematikus bontásban is tartalmazó) programfüzet, illetve a programokat megyei bontásban tartalmazó programlapok adnak részletes tájékoztatást.

Programfüzet

Programlapok:

A regisztrációhoz szükséges dokumentum:

Adatkezelési tájékoztató


 

Kognitív képességek rendszere és fejlesztési lehetőségei - Jubileumi konferencia

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ Tavaszi Pedagógiai Szakmai Napok sorozatában a Veszprém Megyei Szakszolgálat Várpalotai Tagintézménye szakmai napot szervez, amelyen az érdeklődők széles körben szerezhetnek új ismereteket. A rendezvény célja, hogy a meghívott neves előadók segítségével alapos és naprakész ismeretet adjon az érdeklődő kollégáknak. A programot kerekasztal megbeszélés és műhelymunkák is gazdagítják.

Helyszín: THURY-VÁR Rendezvényközpont, Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1.

Időpont: 2019. március 27. 8:15-16:00 óra

Regisztráció >>


A pedagógus hivatás-személyisége, egészséggondozás

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében Prof. Dr. Bagdy Emőke (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus) előadásában bemutatja a pedagóguspálya „személyiségfogyasztó” hatását. Az előadó rámutat arra, hogy a fokozott interakció-sűrűség és a foglalkozás magánya (tanításban önálló felelősségű jelenlét) fokozza a distressz hatásokat. A kiégés (burn out) krónikus emocionális megterhelések hatására előálló érzelmi, fizikai, mentális és cselekvéses szintű kimerülés megjelölésére szolgál.

Helyszín: József Attila Középiskolai Kollégium, Székesfehérvár, Széchenyi út 13.

Időpont: 2019. március 26. 14:00-15:30 óra

Regisztráció >>


Innovációk a köznevelés rendszerében

A program során a résztvevők naprakész információkhoz juthatnak az oktatás rendszerében megjelenő korszerű lehetőségekről. Előadást hallhatnak arról, hogy milyen fontos szerepet tölt be a nyomonkövetés az óvodai nevelésben, a kreatív iskoláról, mely segíthet a szervezeti kultúra megváltoztatásában, megismerhetnek egy programot, amely hozzájárulhat a korai iskolaelhagyók számának mérsékléséhez, valamint megtapasztalhatják az okostankönyvben rejlő lehetőségeket.

Helyszín: Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium, Székesfehérvár, Széchenyi út 13.

Időpont: 2019. március 19. 9:30-14:30 óra

Regisztráció >>


Archívum

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok 2018

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja 2018. október 08. – 2018. október 18. között rendezi meg az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok rendezvénysorozatát, melynek fókuszában a digitális pedagógiai kultúra és az új tanulásszervezési eljárások bemutatása, illetve a lemorzsolódással való veszélyeztetettség megelőzésének témája áll, a bázisintézményekre és a szaktanácsadók által javasolt programokra építve.

A rendezvénysorozat tartalmáról a (Fejér- és Veszprém megye programját összesítve, tematikus bontásban is tartalmazó) programfüzet, illetve a programokat megyei bontásban tartalmazó programlapok adnak részletes tájékoztatást.

Programfüzet

Programlapok:


Beszámoló a Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 28-án tartotta meg Fejér megyei szakmai tanévnyitó konferenciáját.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Fejér megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, a Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fejlesztéseiről pedig Sipos Imre főigazgató tájékoztatta a megjelenteket.

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/19-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, aki köszöntötte a több mint 150 résztvevőt. Ezúton mondunk köszönetet polgármester úrnak, hogy a Városháza Dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak zenei produkcióját, amellyel a rendezvény színvonalát emelték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.Beszámoló a Veszprém megyei szakmai tanévnyitó konferenciáról

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ 2018. augusztus 23-án tartotta meg Veszprém Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciáját.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Veszprém megyében az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás, és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat, a szakképzési centrumok vezetőit és az érdeklődő pedagógusokat.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője, az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes tartott előadást.

A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztéseiről pedig Kóródi Bence, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tananyagfejlesztő Központjának vezetője tájékoztatta a megjelenteket.

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a közel 150 résztvevőt is köszöntötte. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kaposvári Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.


Szakmai tanévnyitó konferencia – 2017

Fejér megye

Nagy érdeklődés mellett Fejér megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője, a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 141 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Városháza dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művész tanárainak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

Veszprém megye

Nagy érdeklődés mellett Veszprém megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól és fejlesztéseiről Kotán Attila, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Veszprém megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Némedi Lajos Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 139 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet Porga Gyulának, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Teret térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakkörépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A konferenciákon elhangzott előadások diasorai megtekinthetők az alábbi linkeken.

Sipos Imre: Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről és jövőképéről

dr. Gloviczki Zoltán: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Merklné Kálvin Mária: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Fejér megyében

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Veszprém megyében


A 2016. évi Fejér és Veszprém megyei Szakmai Tanévnyitó konferencián elhangzott előadások innen letölthetőek.

 

Nyomtatás