Szakmai tanévnyitó konferencia – 2017

Fejér megye

Nagy érdeklődés mellett Fejér megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője, a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Fejér megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 141 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Városháza dísztermét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művész tanárainak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

Veszprém megye

Nagy érdeklődés mellett Veszprém megyében is lezajlott az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferencia. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól Sipos Imre miniszteri biztos, az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól és fejlesztéseiről Kotán Attila, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese tájékoztatta a megjelenteket. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során Veszprém megyében megvalósuló szakmai programokról Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője számolt be.

Rendezvényünket megtisztelte Némedi Lajos Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki a 139 résztvevőt is köszöntötte. Ezúton mondunk köszönetet Porga Gyulának, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének, hogy a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Teret térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a Veszprémi Zeneművészeti Szakkörépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és felkészítő tanáruknak zenei produkcióját, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A konferenciákon elhangzott előadások diasorai megtekinthetők az alábbi linkeken.

Sipos Imre: Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről és jövőképéről

dr. Gloviczki Zoltán: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Merklné Kálvin Mária: Az Oktatási Hivatal főbb feladatai a 2017/2018. tanév során

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Fejér megyében

Galambos Zsuzsanna: A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018.tanév során Veszprém megyében


Indulnak az óvodapedagógus-továbbképzések

Az EFOP 3.1.1-14-2015-00001 Kisgyermekkori nevelés támogatása projekt megyei szakmai konferenciáit követően 2017 szeptemberétől országszerte Budapest és Pest megye kivételével 105 település 119 óvodájában 209 képzési csoport indul.

A képzésekről és a jelentkezés módjáról bővebb információt kaphat az EFOP 3.1.1-14-2015-00001 kódszámú projekt augusztusban megjelent Hírleveléből.

 


EFOP 3.1.1-14-2015-00001 Kisgyermekkori nevelés támogatása projekt

A linkre kattintva bővebb információt olvashatnak az uniós projekt részleteiről.

Kisgyermekkori nevelés támogatása >> 

Tisztelt Látogatók! Kedves Kollégák!

Székesfehérvári POK elérhetőségek

Székesfehérvári POK elérhetőségek – projekt munkatársak

Az állami köznevelés közfeladat-ellátás keretében a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat 2015. április 1-jétől a nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvényben  foglalt felhatalmazással az Oktatási Hivatal biztosítja.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatás feladatának ellátása érdekében az országban 15 Pedagógiai Oktatási Központ (POK) jött létre. Ezek közül egy – budapesti székhellyel-, a nemzetiségi nevelést-oktatást végző intézmények számra nyújt pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat.
A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ Fejér és Veszprém megyében a köznevelési intézmények által megfogalmazott igényeknek megfelelően jogszabály szerint biztosítja a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat, koordinálja a pedagógus életpályához kötődő minősítési és tanfelügyeleti feladatokat, a szaktanácsadói tevékenységet és az országos feladatokban történő közreműködést. Célunk egységes és magas szakmai színvonalon, minőségi szolgáltatás biztosítása úgy, hogy a köznevelési szereplők igényeiknek és szükségleteiknek megfelelő szakmai szolgáltatáshoz jussanak.  A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területén 18 referens kollégával végzi a feladatellátást.

Az eredményes szakmai munka jegyében kérem Önöket partneri együttműködésre!

Galambos Zsuzsanna
főosztályvezető

Nyomtatás