Továbbképzés

Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja 2021. év márciusában az alábbi 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzést indítja távoktatásban:

  • TeachUP 1: formatív értékelés és személyre szabott tanulás a gyakorlatban

Kurzus kezdete: 2021. március 16.

Jelentkezési határidő a http://tovabbkepzes.sulinet.hu oldalon: 2021. március 7.

Alapítási engedély száma: PED/287-10/2020

A továbbképzés gyakorló pedagógusok számára kínál rugalmas képzési formát. A továbbképzés anyaga a nemzetközi TeachUP projekt eredménye, így a résztvevők elismert európai szakértők és innovatív pedagógusok tolmácsolásában ismerhetnek meg széleskörűen alkalmazható osztálytermi módszereket. A képzés MOOC (tömeges nyílt online kurzus) típusú, teljes egészében online zajlik. A tananyag számos szakértői és osztálytermi munkát bemutató videót tartalmaz. A képzés a résztvevők online tudásmegosztására is épít, amelyet feladatok és a kurzus moderátorai ösztönöznek.

A képzés moduljai hetente nyílnak meg a kurzus online felületén. A kurzus 6 héten át tart. (30 óra, 30 kreditpont) A záró feladat egy óravázlat elkészítése és feltöltése az online felületre, melyet véletlenszerűen sorsolt résztvevők értékelnek megadott szempontok alapján; egyúttal feladat három másik résztvevő óravázlatának értékelése is.

A tanfolyam céljáról, az előírt tartalmi követelményekről, az értékelés módjáról bővebb információ a Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszer oldalán található:

https://pedakkred.oh.gov.hu/pedakkred/

A pedagógus-továbbképzések a központi igényfelmérésben rögzített intézményi adatok alapján kerülnek megszervezésre, melynek során prioritást élveznek a képzési igényt jelző intézmények, illetve pedagógusaik.

A továbbképzések megszervezése az év során folyamatosan történik, az indításra kerülő képzési csoportokról a szolgáltatási területünkön működő, érintett intézmények hivatalos e-mail címére tájékoztatást küldünk.

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett pedagógus-továbbképzésekkel, valamint a Képzésszervező felület használatával kapcsolatban érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet.

A szakmai terület ellátásáért felelős munkatársak elérhetősége:

Hegedűsné Dávid Andrea
06-30/682-2354 Hegedusne.David.Andrea@oh.gov.hu
Tóth Judit
06-30/637-7091 Toth.Judit@oh.gov.hu