Továbbképzés

A pedagógus-továbbképzések a központi igényfelmérésben rögzített intézményi adatok alapján kerülnek megszervezésre, melynek során prioritást élveznek a képzési igényt jelző intézmények, illetve pedagógusaik.

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 16. § (1) bekezdése értelmében a pedagógus-továbbképzés az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében térítésmentes.

A továbbképzések megszervezése az év során folyamatosan történik, az indításra kerülő képzési csoportokról a szolgáltatási területünkön működő, érintett intézmények hivatalos e-mail címére tájékoztatást is küldünk.

A pedagógusok – az intézményvezetővel történő egyeztetést követően – egyénileg jelentkezhetnek a pedagógiai oktatási központok által meghirdetett továbbképzésekre.

A továbbképzésekre kizárólag a Képzésszervező felületen keresztül a saját felhasználói profil részletes kitöltésével és két dokumentum (diploma másolata, önéletrajz) feltöltésével lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségen:

https://tovabbkepzes.sulinet.hu/

A korábbi képzésekhez vagy projektekhez kapcsolódó továbbképzések során regisztrált felhasználók korábbi belépési adataikkal tudnak a felületre belépni (újabb regisztrációra nincs szükség), probléma esetén az „Elfelejtett jelszó" használatát javasoljuk.

A regisztráció során, illetve a korábban már regisztrált felhasználók esetében is mindig szükséges ellenőrizni, hogy pontos, hiánytalan és aktuális adatokkal legyen kitöltve a „Saját profil”, mert az itt rögzített adatokból kerül kiállításra a Pedagógus-továbbképzési szerződés, valamint a képzés sikeres elvégzését követően a Tanúsítvány. Az esetleges adatváltozások (pl. név, vagy e-mail cím) rögzítése a felhasználó feladata, azok hitelességéért felelősség a felhasználót terheli.

A meghirdetett képzésekről a képzésszervező felületen a „Meghirdetett képzések” menüpontban tájékozódhat.

A képzésekre kizárólag a „Meghirdetett képzések” menüpontban a jelentkezés gombra kattintva lehet jelentkezni, a „Képzés részvételi igényeim” menüpontban leadott igények nem számítanak jelentkezésnek.

A Képzésszervező felület kezdőoldalán található a program használatához a Felhasználói kézikönyv linkje és a Képzésszervező alkalmazás működését bemutató videó.

Jogszabályi háttér

  • 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
  • 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról
  • 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről
  • 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról
  • 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről
  • 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről
  • 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról
  • 121/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet az Oktatási Hivatalról

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett pedagógus-továbbképzésekkel, valamint a Képzésszervező felület használatával kapcsolatban érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

 

Hegedűsné Dávid Andrea
06-30/682-2354 Hegedusne.David.Andrea@oh.gov.hu
Tóth Judit
06-30/637-7091 Toth.Judit@oh.gov.hu
Nyomtatás