Tanulótájékoztatás

A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről szóló 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet alapján látjuk el a tanulótájékoztatás feladatát.

A tanulótájékoztatás, tanácsadás feladata:

  • a köznevelés rendszerét érintő kérdésekben információk közvetítése, azok értelmezésének segítése a tanulók és az iskolai diákönkormányzatok részére
  • fórumok, továbbképzések szervezése a tanulók, a diákönkormányzatok és a diákönkormányzatok munkáját segítő pedagógusok részére
  • a diákjogi tanácsadás megszervezése

2016. január 1-jétől az érettségi előfeltétele lesz az iskolai közösségi szolgálat keretében 50 órát teljesíteni. Ennek a teljesítésében – szervezés, lebonyolítás, dokumentáció – nyújtunk segítséget az iskoláknak, fogadó intézményeknek, diákoknak, szülőknek műhelymunkák, továbbképzések, konferenciák keretében.

A szakmai terület ellátásáért felelős munkatárs elérhetősége:

dr. Radnóti Zoltán Radnoti.Zoltan@oh.gov.hu

 

Hasznos linkek:

http://www.oktbiztos.hu

http://www.nefmi.gov.hu/letolt/kozokt/diakjogi_tudor_100413.pdf

http://www.e-mode.hu

http://www.kozossegi.ofi.hu

http://kozossegi.ofi.hu/Contents/ShowContentById/90

 

Tájékoztató a fővárosi / megyei diákparlamentekről

Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2017 novemberében 21 helyszínen – azaz a fővárosban és minden megyében – megszervezték és levezették a megyei diákparlamenteket.

A 2017. évi ülések jegyzőkönyvei a linkre kattintva elérhetők.


2016 novemberében a fővárosban és minden megyében lezajlottak a diákparlamenti fórumok, amelyek jegyzőkönyvei elérhetőek az alábbi linkre kattintva:

Diákparlament jegyzőkönyvek

Nyomtatás