Programok, hírek

Beszámoló a szakmai tanévnyitó konferenciákról

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében Csongrád és Bács-Kiskun megyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével lezajlottak a szakmai tanévnyitó konferenciák. Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megjelent intézményvezetőket, tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok vezetőit a 2018/2019-es tanévben bekövetkező, illetve várható változásokról.

A szegedi rendezvényen dr. Holubán Csilla, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalának vezetője köszöntötte a vendégeket. Lebanov József, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Stratégiai Főosztályának vezetője „Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről" címmel tartott előadást.

Az Oktatási Hivatal főbb feladatairól a 2018/2019-es tanévben dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke,
a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Marsi Márta, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során a két megyében megvalósuló szakmai programokról Hadházi Ilona, az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője tájékoztatta a résztvevőket. Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fejlesztéseiről Kamp Alfréd igazgató tartott előadást.

A kecskeméti rendezvényen dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a vendégeket. Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Stratégiai Főosztályának vezetője „Tájékoztatás a köznevelési rendszer fejlesztéseiről" címmel tartott előadást.

Az Oktatási Hivatal főbb feladatairól a 2018/2019-es tanévben dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke, a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során a két megyében megvalósuló szakmai programokról Hadházi Ilona, az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője tájékoztatta a résztvevőket. Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fejlesztéseiről Valaczka András főigazgató-helyettes tartott előadást.

Köszönjük a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a Kecskeméti Református Gimnázium és a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóinak és felkészítő tanáraiknak a szép műsort, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.Szakmai tanévnyitó konferencia – Szeged

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2018/2019-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Szegedi SZC Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma (6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6.)

Időpont: 2018. augusztus 28. kedd, 10.00 óra

Információ: pokszeged@oh.gov.hu – 06-1-374-2158 – 06-30-595-8925

A konferenciára tisztelettel várjuk a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

Részletes program >>

Regisztráció >>


Szakmai tanévnyitó konferencia – Kecskemét

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2018/2019-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Kecskeméti Református Gimnázium, díszterem (6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.)

Időpont: 2018. augusztus 30. csütörtök, 10.00 óra

Információ: mezo.tamas.zsoltne@oh.gov.hu – 06-1-374-2158 – 06-30-595-8926

A konferenciára tisztelettel várjuk a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

Részletes program >>

Regisztráció >>

Nyomtatás