Archívum

SZAKMAI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
Bács-Kiskun megye

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ közreműködésével 2017. augusztus 31-én több mint 140 fő részvételével rendezték meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ által szervezett szakmai tanévnyitó konferenciát. Az oktatásirányítás vezetői részletesen tájékoztatták a megjelent tankerületi igazgatókat, a szakképzési centrumok vezetőit és az intézményvezetőket a 2017/2018-as tanévben bekövetkező, illetve várható változásokról, feladatokról, az Európai Uniós pályázatokról.

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviseletében Mák Kornél alpolgármester mondott köszöntőt.
Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási államtitkára „A köznevelés helyzete, fejlesztési irányai" címmel tartott előadást.
Az Oktatási Hivatal 2017/2018-as tanévi főbb feladatairól Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese, a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke,
a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során a megyében megvalósuló szakmai programokról Hadházi Ilona, a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője tájékoztatta a résztvevőket.

Köszönjük a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája és a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és felkészítő tanáraiknak a szép műsort, amellyel rendezvényünk színvonalát emelték.

A szakmai tanévnyitó konferencia előadásainak prezentációi:

 


Összefoglaló a Tavaszi Pedagógiai Napokról

A Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Tavaszi Pedagógiai Napok 2017 szakmai programjairól szóló beszámolót letöltheti a linkre kattintva.

Beszámoló a programokról >>


A Tavaszi Pedagógiai Napokon elhangzott prezentációk az alábbi linkekre kattintva érhetők el.

Dr. Balogh László: Egyéni tehetségfejlesztő programok jelentősége

Brassói Sándor: Új feladatok és bővülő együttműködési lehetőségek a köznevelési rendszerben

Merklné Kálvin Mária: Egységes elvek szerint szervezett pedagógiai-szakmai szolgáltatások

Somhegyi Annamária: Lemorzsolódás megelőzése és az egészség

  

Nyomtatás