Út a médiaértéshez a digitális világban

2016. május 16-án 24 fő pedagógus sikeres záróvizsgájával befejeződött a „Bűnmegelőzés a digitális világban” projekt részeként szervezett Út a médiaértéshez a digitális világban… című 60 órás akkreditált pedagógus képzés. A MediaSmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft pályázaton nyert lehetőséget a projekt megvalósítására, a képzésnek Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium adott otthont.

A képzés célja volt a kisiskolások médiaértésének fejlesztése – figyelemmel az új NAT-ban foglaltakra – és a minőségtudatos, kritikus médiafogyasztóvá neveléshez szükséges szakmai alapismeretek kompetenciák átadása. A képzés során nagy hangsúllyal jelent meg az internet előnyeinek és veszélyeinek bemutatása. A részvevők elméleti ismereteket kaptak a kommunikáció, a tömegkommunikáció, a média, valamint a reklám céljainak és eszközeinek működéséről, megismerték a gyerekek médiaértésének sajátosságait és a fejlesztés lehetőségeit. Gyakorlati módszertani készségeket sajátítottak el a Médiatudor és a Digitális világ oktatási segédanyagok kreatív felhasználásához és hatékony oktatásához. Az MTVA székházában és a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban tett szakmai kirándulás keretében pedig megismerkedhettek a médiakészítés rejtelmeivel is.

FOTÓK >>

A résztvevőkkel való beszélgetések a képzés hasznosságát igazolták vissza, többen kiemelten fontosnak tartják a szülőknek e témában tájékoztatók, fórumok szervezését, akár az iskola honlapján Szülőknek rovat működtetésével…