Pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezése

Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont idén is meghirdeti a "Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében" című ingyenes, akkreditált pedagógus továbbképzését.

Az eTwinning projektek megvalósításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel lehet támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus-továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítanak a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

A képzés jelentős része gyakorlati jellegű és az eTwinning portálokon túl, több hasznos, a digitális kompetencia fejlesztéséhez alkalmazható eszközzel ismerkedhetnek meg és ki is próbálhatják azokat: online irodai szoftverek, képmanipuláció, űrlapkészítés, keresztrejtvény stb..

Ezekben az időpontokban szállást biztosítunk, melyet a teljes ellátással, valamint a a továbbképzés költségeivel együtt az eTwinning projekt finanszíroz.

A következő továbbképzések:

  • 2017. november 10-12., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. november 24-26., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. december 08-10., 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47. (2x16 fős csoportok)

A továbbképzésekre kizárólag a Képzésszervező felületen keresztül lehet jelentkezni.

A Képzésszervező elérhetősége.

A regisztráció után a teljes Profil kitöltésére van szükség, továbbképzésre kizárólag akkor tud jelentkezni, ha ezt elvégezte. Ha minden adatot kitöltött, akkor a Meghirdetett képzések menüpontban keressen rá az eTwinning képzésére és a Jelentkezés gombra kattintva kövesse az utasításokat. A képzésről szóló bővebb információkat is itt fogja megtalálni.

A továbbképzésekre 2x maximum 16 fő jelentkezését tudjuk fogadni, aki utána jelentkezik, az várólistára kerül.

A felület használatához itt talál segítséget.

Ha a továbbképzéssel kapcsolatosan kérdése van, írjon az etwinning@oh.gov.hu címre.

 


 

 

A Pedagógiai Oktatási Központ feladata:

  • A Pedagógiai Szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya szakmai iránymutatása, ellenőrzése és koordinációja mellett helyi szinten közreműködik a továbbképzések, szakmai konferenciák, tájékoztatók szervezésének ellátásában.
  • Bekapcsolódás támogatása a pedagógus továbbképzések országos rendszerébe

 

A szakmai terület ellátásáért felelős munkatárs:
Dupákné Gecse Adél
pedagógiai referens
Tel.: 06-32-310-574/107
E-mail: Dupakne.Gecse.Adel@oh.gov.hu

 

Tervezett pedagógus továbbképzéseink

Információk lezárult pedagógus továbbképzéseinkről

2017 2016 2015

Aktuális helyi információk

 


Nyomtatás