Aktuális szakmai hírek, felhívások, rendezvények

Vezető szaktanácsadói pályázatok nyertesei

2023. október 10-én az Oktatási Hivatal a vezető szaktanácsadói rendszer kialakítása, működtetése érdekében vezető szaktanácsadói pályázatokat írt ki. A beérkezett pályázatok elbírálását követően az Oktatási Hivatal az alábbi szaktanácsadókat bízza meg vezető szaktanácsadói feladatok ellátásával.

Szaktanácsadó neve
Munkaközösség neve
Alabérné Boda Andrea
Reál
Jamriskáné Muladi Andrea
Óvodapedagógusi
Katona-Fejes Magdolna
KIFIGY
Keléné Szabó Ágnes
Humán
Koppándi Beatrix
Tanítói
Sztankóné Steflik Éva Intézménytámogató és -fejlesztő

 


Nógrádi Őszi Pedagógiai Napok 2023

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Őszi Pedagógiai Napokat 2023.11.13. – 2023.11.23. között. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az online kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 1 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket, információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Regisztráció >>


Vezető szaktanácsadói pályázatok

Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2023. november 7-ei határidővel pályázatot hirdetnek vezető szaktanácsadói feladatellátásra. További információk a linkre kattintva olvashatók.


Figyelem!

 

Megjelent az NÓGRÁDI TANÉVINDÍTÓ SZAKMAI NAPOK című 2023. évi 3. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


Lezajlott az Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciasorozat

Minden vármegyében és a fővárosban is lezajlott a 2023/2024. tanévi tanévnyitó rendezvénysorozat, országosan 4000 résztvevővel.

Az alkalmakon bemutatott prezentációk itt érhetők el.


TANÉVINDÍTÓ SZAKMAI NAPOK

A 2023/2024. tanév előkészítéseként Tanévindító Szakmai Napokat szervezünk a Nógrád vármegyei köznevelési intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Az idei rendezvénysorozatunk fő témái a tantárgyi, szakmódszertani tájékoztatók mellett a digitális országos mérések eredményeinek hasznosítása, illetve tankötelezettség megkezdése alóli felmentés és az egyéni munkarend engedélyezése. Célunk továbbá, hogy tájékoztatást adjunk a tanév aktualitásairól és a várható feladatokról. Az időpontokat úgy határoztuk meg, hogy az intézményvezetők mellett a nevelőtestületek minden érdeklődő tagjának módja legyen azokon részt venni, hiszen a részvétel jelentősen hozzájárulhat a sikeres és eredményes nevelő-oktató munkához.

A Részletes program füzetünk tartalmazza az egyes szekciók pontos időpontját, helyszínét, tartalmi leírását, ezzel is elősegítve az érdeklődésnek megfelelő rendezvény kiválasztását.

2023. augusztus 28.   09:00–14:30
Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium
(3100 Salgótarján, Március 15. utca 1.)

2023. augusztus 29.   09:00–14:30
Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola
(2660 Balassagyarmat, Május 1. utca 2.)

Részletes program >>

Kérjük a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait, hogy részvételi szándékukat
2023.08.25-én 12:00 óráig történő regisztrációval jelezzék!

Regisztráció (A jelentkezési határidó lejárt, a regisztráció lezárult.)


Szakmai tanévnyitó konferencia – 2023/2024-es tanév

Az Oktatási Hivatal Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciát szervez minden vármegyében és a fővárosban, amelyre tisztelettel meghívjuk a köznevelési intézmények fenntartóinak képviselőit és az intézmények igazgatóit. A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a megadott linken lehetséges 2023. augusztus 18-ig.

Regisztráció >>

 


Figyelem!

 

Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK és BESZÁMOLÓ A NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOKRÓL című 2023. évi 2. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


Figyelem!

 

Megjelent a Salgótarjáni POK Diákpercek című, 2023. évi 3. száma, amely a régebbi kiadványokkal együtt honlapunk Tanulótájékoztató, - tanácsadó szolgálat weboldalán megtekinthetők.

 


NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2023

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Tavaszi Pedagógiai Napokat 2023.04.19. – 2022.04.26. között. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az on-line kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 1 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket és a programokkal kapcsolatos további információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Figyelem!

A Vadászokkal az erdőben I. – "Mit, miért, hogyan?" teszünk a fenntarthatóságért? című foglalkozás időpontja megváltozott!

Új időpont: 2023.04.27. 13.00 – 15.00

On-line (Google Meet platform)

 

Regisztráció >>


Figyelem!

Megjelent a Salgótarjáni POK Diákpercek című, 2023. évi 2. száma, amely a régebbi kiadványokkal együtt honlapunk tanulótájékoztató, - tanácsadó szolgálat weboldalán megtekinthetők.


Figyelem! – „Digitális kultúra tanítása az alsó tagozaton” továbbképzés

Az Oktatási Hivatal gondozásában 30 órás, akkreditált, online-kontakt, költségmentes tanfolyam indul 2023 március 6-án általános iskolai pedagógusok számára.

A regisztráció kizárólag az e célra kialakított elektronikus felületen (képzésszervező) történik, a pedagógusok a regisztrációs eljárást követően a „Meghirdetett képzések” fül alatt tudnak jelentkezni. A képzésszervező elérhetősége: https://tovabbkepzes.sulinet.hu

A részvételi tájékoztató itt található.


Figyelem!

Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2023. évi 1. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


Figyelem! – Scientix továbbképzés

Az Oktatási Hivatal gondozásában 30 órás, akkreditált, magyar nyelvű, online, költségmentes Scientix tanfolyam indul 2023 február 23-án.

Részletek az alábbi linken találhatók: itt


Figyelem! - DiabMentor továbbképzés

2023-ban is folytatódnak a diabétesz pedagógus képzéshez kapcsolódó elméleti (online) és gyakorlati (személyes) képzések.

Megjelent a „DiabMentor - szakmai továbbképzés pedagógusoknak a cukorbeteg gyerekek támogatásáért” című online képzés 2023. évi regisztrációs felülete:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/DiabMentor_szakmai_tovabbkepzes_2023

DiabMentor gyakorlati képzés 2023 tavaszán Nógrád vármegyében nem lesz, de régiónkban 2023. április 3-án az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezők.

A 2023. évi gyakorlati képzésekre az alábbi oldalon lehet regisztrálni:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/Diabmentor_gyakorlati_tovabbkepzes_2023[SL3]


Figyelem!

Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2022. évi 6. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

Nógrádi Őszi Pedagógiai Napok 2023
Nyomtatás