Aktuális szakmai hírek, felhívások, rendezvények

következő oldal »

Figyelem!

Megjelent a NÓGRÁDI ŐSZI PEDAGÓGIAI NAPOK című 2022. évi 5. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


 

MEGHÍVÓ

Az Oktatási Hivatal bázisintézményeinek szakmai találkozója

Az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya Szakmai Szolgáltatások Osztálya online szakmai napot szervez meghívott bázisintézmények részvételével.

A szakmai nap célja: A bázisintézmények hálózati szerepének erősítése, a horizontális tanulás lehetőségeinek bemutatása, szakmai támogatás nyújtása.

Résztvevők: Bázisintézmények vezetői és koordinátorai, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője és a feladat ellátásával megbízott munkatársai, a POK főosztályvezetők és az általuk delegált munkatársak,

Időpont: 2022. november 15. (kedd), 13:00

Megvalósítás:

A konferencia/találkozó online formában kerül megrendezésre Microsoft Teams felületen.

A konferencia tervezett programja

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:

Urbán Ferenc Ábel
köznevelési elnökhelyettes

 

Oktatási Hivatal


Intézményvezetők felkészítése az önértékelésre és a tanfelügyeletre – 2023. évi eljárások

(10 órás pedagógus-továbbképzés)

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ a 2023. évi tanfelügyeleti és önértékelési eljárások jogszabályi előírások szerinti lebonyolításának elősegítésére 10 órás továbbképzést tart intézményvezetők részére.

A továbbképzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a Regisztráció gombra kattintva 2022. november 6-ig lehet.

Regisztráció >>


NÓGRÁDI ŐSZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2022

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Őszi Pedagógiai Napokat 2022.10.17. – 2022.10.27. között. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az online kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 1 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket, információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Regisztráció >>

 


Figyelem!

 

Megjelent az NÓGRÁDI TANÉVINDÍTÓ SZAKMAI NAPOK című 2022. évi 4. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetőek.

 


Szakmai tanévnyitó konferenciasorozat 2022

Az Oktatási Hivatal 2022 augusztusában szakmai tanévnyitó konferenciasorozatot szervez a köznevelési intézmények vezetőinek. A szakmai programokról itt olvashat bővebben.

 


Nógrádi Tanévindító Szakmai Napok 2022

 

A 2022/2023. tanév előkészítéseként Tanévindító Szakmai Napokat szervezünk a Nógrád megyei köznevelési intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Az idei rendezvénysorozatunk egyik fő témája a tantárgyi, szakmódszertani tájékoztatók mellett az ILMT PR (Intézményi Lemorzsolódás Megelőzését Támogató Pedagógiai Rendszer) bemutatása, a bevezetés lehetőségének ismertetése. Célunk továbbá, hogy tájékoztatást adjunk a tanév aktualitásairól és a várható feladatokról. Az időpontokat úgy határoztuk meg, hogy az intézményvezetők mellett a nevelőtestületek minden érdeklődő tagjának módja legyen azokon részt venni, hiszen a részvétel jelentősen hozzájárulhat a sikeres és eredményes nevelő-oktató munkához.

A Részletes program füzetünk tartalmazza az egyes szekciók pontos időpontját, helyszínét, részletes tartalmi leírását, ezzel is elősegítve az érdeklődésnek megfelelő rendezvény kiválasztását.

2022. augusztus 24.   09:00–12:30
Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium
(3100 Salgótarján, Kissomlyó út 1.)

2022. augusztus 25.   09:00–12:30
Balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola
(2660 Balassagyarmat, Bajcsy-Zsilinszy utca 7.)

Részletes program >>

Kérjük a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait, hogy részvételi szándékukat
2022.08.23-án 13:00 óráig történő regisztrációval jelezzék!

REGISZTRÁCIÓ >>


 

Pedagógusok felkészítése a minősítésre – 2023. évi eljárások

 

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ a 2023. évi pedagógusminősítési eljárásban Pedagógus I és Pedagógus II. fokozatra jelentkezett pedagógusok részére „Pedagógusok felkészítése a minősítésre” címmel 10 órás továbbképzést tart.

A továbbképzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Regisztráció gombra kattintva a képzést megelőző nap 10 óráig lehet.

A továbbképzés célja, hogy a 2023. évi minősítési tervben szereplő pedagógusok – minősítési és tanfelügyeleti szakértők iránymutatásával – átfogó szakmai segítséget kapjanak a portfólió sikeres megírásához, megismerjék a minősítési eljárás tartalmi elemeit, módszertanát, valamint a képzés során hiteles, megbízható forrásból tájékozódhassanak a minősítési eljárást érintő aktualitásokról.

Regisztráció

 


 

Pedagógusok szakmai elismerése

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központja tisztelettel és szeretettel köszönti Nógrád megye két kiváló pedagógusát, akik az oktatás-nevelés területén végzett kiemelkedő munkájukért 2022. május 31-én állami kitüntetésben részesültek.

Mravcsik Sándort, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium intézményvezetőjét, matematika- kémia szakos tanárát Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki. Az évente tizenkét személy részére adományozott díjat vezetőként, pedagógusként, pedagógiai szakértőként az oktatás érdekében hosszabb időn át folytatott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át.

Herbályné Németh Katalin, a Bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola történelem-ének-zene-pedagógia szakos tanára Németh László-díjban részesült. A díj elismerése annak, hogy hosszú időn át kiemelkedő felkészültségével, lelkiismeretes, odaadó munkájával nemcsak tanárként, de vezetőként és szaktanácsadóként is segítette a különleges bánásmódot, gondoskodást igénylő családok gyermekeit, Nógrád megye iskoláit, pedagógusait.

Eredményes munkájukat köszönjük, gratulálunk a magas szakmai elismeréshez, és további sok sikert kívánunk!


Figyelem! Megjelent a Tanügyigazgatási aktualitások: egyéni munkarend és Nógrád megyei helyzetkép a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókról című 2022. évi 3. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


 

Figyelem! Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2022. évi 2. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


 

NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2022

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Tavaszi Pedagógiai Napokat 2022.04.04. – 2022.04.13. között. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az on-line kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 1 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket és a programokkal kapcsolatos további információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Regisztráció >>

Az eredetileg 2022. április 12-én megrendezésre kerülő ( 21.)  „Színes zenebölcsi” című programon Betegség miatt időpontváltozás! Új időpont: 2022. április 26. 10:00-11:00 óráig.

 


 

Figyelem! Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2022. évi 1. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


 

Figyelem! A Nógrád megyei szaktanácsadók 2022. évre vonatkozó pedagógiai szakmai ajánlatait tartalmazó kiadványunk Szaktanácsadás, tantárgygondozás oldalunkon érhető el.Figyelem! Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2021. évi 6. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


Megnyílt az Oktatási Hivatal 2022. évi pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra vonatkozó online igényfelmérője

Az Oktatási Hivatal egyik kiemelt célja, hogy a köznevelési intézmények hatékonyságának, eredményességének növeléséhez folyamatos pedagógiai-szakmai támogatást biztosítson. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a Hivatal által kínált szolgáltatásokat évről-évre egyre több intézmény, óvodától a középiskoláig veszi igénybe.

2022-ben is arra törekszünk, hogy minél szélesebb választékot kínáljunk Önöknek annak érdekében, hogy az intézmény sajátos szükségleteinek megfelelően választhasson kínálatunkból, amelyeket személyes látogatás és online formában is biztosítunk.

Ahhoz, hogy a szolgáltatások megvalósítása tervezhető legyen, az előző évekhez hasonlóan arra kérjük Önt, hogy kollégáival egyeztetve szíveskedjen átgondolni, mely területeken tartják szükségesnek a segítséget.

Az Oktatási Hivatal ebben az évben is létrehozta az on-line igényfelmérő felületet. Tisztelettel kérjük, hogy a https://www.oktatas.hu/igenyfelmero oldalon található igényfelmérő űrlapot szíveskedjen 2022. január 12-ig kitölteni. A belépéshez használja a www.oktatas.hu oldalhoz kapcsolódó felhasználó nevét és jelszavát, amennyiben annak validációja a mesterjelszó kezelő rendszerben már megtörtént. (Új felhasználó esetén el kell végezni a mesterjelszó validációt - lásd. Útmutató.)

Kérjük, amennyiben az Ön által vezetett intézmény több feladatellátási helyen működik, a pedagógiai-szakmai szolgáltatási, szaktanácsadási igényeket feladatellátási helyenként szíveskedjen jelezni az igényfelmérőn.

Köszönjük az együttműködést!


Megjelent a Salgótarjáni POK 2021/5 Hírlevele

Figyelem! Megjelent a JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK című 2021. évi 5. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


Iskolai Közösségi Szolgálat alapképzés

2021. november 18-25. között elérhető az Iskolai Közösségi Szolgálat alapképzés (online, távoktatás), mely önálló időbeosztással 10 órában elvégezhető.

Az Oktatási Hivatal az iskolai koordinátorok és osztályfőnökök, valamint minden olyan pedagógus jelentkezését várja a képzésre, akik valamilyen formában kapcsolódnak az IKSZ-hez.

A regisztráció az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/xQtgyfDanzYEjZ18A

Az adatkezelési tájékoztató a következő linken érhető el: Adatkezelési tájékoztató

 


Meghirdetésre kerültek a 2021/2022. tanév tanulmányi- és tehetséggondozó versenyei

 

Bővebb információk  a Versenyek menüpont alatt találhatók.


Online az online bullying ellen

A fiatalkorúak zaklatása, az online, vagy akár a fizikai térben történű verbális és egyéb erőszak elleni küzdelem (megismerés, felismerés, beavatkozás, védelem) napjaink egyik nagy kihívása a köznevelésben dolgozó szereplők, a gyermekeink és a szülők számára egyaránt. Ezért a téma iránt érdeklődő, ismereteket szerezni, vagy azokat bővíteni kívánó kollégák számára ajánljuk az „Online az online bullying ellen” című, 30 órás, akkreditált továbbképzésünket. A képzés online, blended típusú, 4 napos (négyszer fél nap) beosztással zajlik majd, a Salgótarjáni POK szervezésében, a következő időrendben.

1.         nap. 2021.11.17   14:00 – 18:00

2.         nap. 2021.11.19   15:00 – 18:00

3.         nap. 2021.11.20   09:00 – 12:00

4.         nap. 2021.11.23   15:00 – 18:00

A képzés része egy otthoni feladat elvégzése is, mely leadásának határideje  2021.11.25 12:00.

 

A képzésre történő előzetes jelentkezés a racsko.peter@oh.gov.hu címen lehetséges (kérjük, hogy a levél tárgyába írják be az „Online az online bullying ellen” szöveget).

 


 

Gyakorlati "DiabMentor - szakmai továbbképzés pedagógusoknak a cukorbeteg gyerekek támogatásáért" című képzés Nógrád megyében is megszervezésre kerül, melyről részletesen ITT olvashat.

Ideje : 2021. november 5. 13 óra (regisztráció 12 órától).

Helyszíne: Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája, 3100 Salgótarján, Mártírok útja 3.

Regisztráció

 


 

Figyelem! Megjelent az AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK című 2021. évi 4. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


 

2021/22-es tanévben a Salgótarjáni POK által szervezett megyei versenyek listája honlapunk Versenyek weboldalán elérhető.

 


Nógrádi Őszi Pedagógiai Napok 2021

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Őszi Pedagógiai Napokat 2021.10.15. – 2021.11.12. között. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az online kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 1 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket, információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program>>

Regisztráció>>


 

Figyelem! Megjelent a TANÉVINDÍTÓ SZAKMAI NAPOK 2021 című 2021. évi 3. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


Októberben folytatódik az Oktatási Hivatal pályaorientációt támogató online eszközeinek megismerését segítő tájékoztató rendezvény

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerhessék az Oktatási Hivatal által fejlesztett pályaorientációt támogató online eszközöket, azok működését és használatát. A nyolcadik évfolyamos tanulók számára kötelező, a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatára fejlesztett digitális eszközt, valamint a pályaorientációt támogató komplex online mérőeszközt, a POM-ot.

A tájékoztató rendezvényeken részt vett azon pedagógusoknak, akik áttekintik a POM kézikönyvét, majd ezt követően kitöltenek egy online reflexiós kérdőívet a POM implementálásával kapcsolatban, 5 óra időtartamról szóló továbbképzési igazolást állítunk ki, amely a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) d) pontja szerint a 120 órás kötelező továbbképzésbe beszámítható. Az igazolást elektronikusan – letölthető (PDF) formátumban – saját e-mail címén keresztül kapja kézhez a résztvevő.

Jelentkezni internetes felületen keresztül lehet. A felületen tudja megadni a regisztrációhoz szükséges személyes adatait és itt tudja kiválasztani az Önnek megfelelő időpontot. Kérjük, a felületen olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót is. Ön az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/tajekoztato_rendezveny_okt_12_19

tájékoztató időpontja jelentkezési határidő
2021.10.12. 14.00 – 16.00 2021.10.10.
2021.10.19. 14.00 – 16.00 2021.10.15.

 

Érdeklődés és további információk a képzési lehetőségekről: kepzes.efop3213@oh.gov.hu


Októberben ismét indul az Oktatási Hivatal pályaorientációt támogató online eszközeinek megismerését segítő tájékoztató rendezvénysorozat

A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerhessék az Oktatási Hivatal által fejlesztett pályaorientációt támogató online eszközöket, azok működését és használatát. A nyolcadik évfolyamos tanulók számára kötelező, a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatára fejlesztett digitális eszközt, valamint a pályaorientációt támogató komplex online mérőeszközt, a POM-ot.

A tájékoztató rendezvényeken részt vett azon pedagógusoknak, akik áttekintik a POM kézikönyvét, majd ezt követően kitöltenek egy online reflexiós kérdőívet a POM implementálásával kapcsolatban, 5 óra időtartamról szóló továbbképzési igazolást állítunk ki, amely a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (3) d) pontja szerint a 120 órás kötelező továbbképzésbe beszámítható. Az igazolást elektronikusan – letölthető (PDF) formátumban – saját e-mail címén keresztül kapja kézhez a résztvevő.

Jelentkezni internetes felületen keresztül lehet. A felületen tudja megadni a regisztrációhoz szükséges személyes adatait és itt tudja kiválasztani az Önnek megfelelő időpontot. Kérjük, a felületen olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót is. Ön az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/tajekoztato_rendezveny_okt

tájékoztató időpontja jelentkezési határidő
2021.10.04. 14.00 – 16.00 2021.09.29.
2021.10.05. 14.00 – 16.00 2021.09.30.
2021.10.06. 14.00 – 16.00 2021.10.01.
2021.10.07. 14.00 – 16.00 2021.10.02.

Érdeklődés és további információk a képzési lehetőségekről: kepzes.efop3213@oh.gov.hu

 


Nógrád megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia 2021/2022. tanév

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központja, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Klebelsberg Központtal közösen Tanévnyitó Konferenciát szervez 2021. augusztus 30-án 9:30 órától Salgótarjánban a Megyeháza Dísztermében (3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.).

A rendezvényen plenáris előadásokra kerül sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ vezetői részéről.

A konferencia célja a megye köznevelési intézményeiben dolgozó intézményvezetők, pedagógusok tájékoztatása a tanévkezdéssel kapcsolatos feladatokról és a tanévet érintő változások áttekintése.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletes program >>

A programra való jelentkezés az alábbi regisztrációs felületen tehető meg,
2021. augusztus 27. 12:00 óráig, illetve a szabad helyek feltöltéséig:

REGISZTRÁCIÓ >>

 


 

TANÉVINDÍTÓ SZAKMAI NAPOK

A 2021/2022. tanév előkészítéseként Tanévindító Szakmai Napokat szervezünk a Nógrád megyei köznevelési intézmények vezetőinek és pedagógusainak. Az idei rendezvénysorozatunk fő témája a tehetséggondozás, különös tekintettel a kiemelt figyelmet igénylő gyermekre, tanulókra. Célunk továbbá, hogy tájékoztatást adjunk a tanév aktualitásairól és a várható feladatokról. Az időpontokat úgy határoztuk meg, hogy az intézményvezetők mellett a nevelőtestületek minden érdeklődő tagjának módja legyen azokon részt venni, hiszen a részvétel jelentősen hozzájárulhat a sikeres és eredményes nevelő-oktató munkához.

A programon való részvételhez érvényes Védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló applikáció felmutatása és a személyazonosság igazolása szükséges!

2021. augusztus 24.   09:00–14:30

Regisztráció: 08:15-09:00

Plenáris ülés és szekciófoglalkozások:

Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája
(3100 Salgótarján, Mártírok útja 3.)

Részletes program – Salgótarján >>

2019. augusztus 25.   09:00–14:30

Regisztráció: 08:15-09:00

Plenáris ülés és szekciófoglalkozások:

Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola

(2660 Balassagyarmat, Május 1. utca 2.)

Részletes program – Balassagyarmat >>

Kérjük a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait, hogy részvételi szándékukat
2021.08.23-án 13:00 óráig történő regisztrációval jelezzék!

REGISZTRÁCIÓ >>

 


 

FELHÍVÁS


III. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetem

„Pedagógusok a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni küzdelem szolgálatában”

Az Oktatási Hivatal „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17-2017-00001) projektje 2021. augusztus 13. és 15. között szabadegyetemet szervez a pedagógusok oktató-nevelő munkájának segítésére, jóllétük és teljesítményük támogatására. A rendezvény korlátozott befogadóképessége miatt online részvételre biztosítunk lehetőséget.

 

A rendezvényhez tartozó részletes program ezen a linken tekinthető meg.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; részvételi szándékát ezen a regisztrációs linken 2021. augusztus 12., csütörtök 14.00 óráig jelezheti.

 

 


 

Figyelem! Megjelent a NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2021 című 2021. évi 2. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.

 


 

Figyelem! Megjelent a Tanügyigazgatási aktualitások: egyéni munkarend és Nógrád megyei helyzetkép a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókról című 2021. évi 1. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők

 


Tulipános Program – a magyar kultúra helye és szerepe az óvodában

Óvodapedagógusoknak nyújt hasznos információkat és ötleteket a „Tulipános Program – a magyar kultúra helye és szerepe az óvodában” című ingyenes szakmai program. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával meghirdetett workshopon az óvodapedagógusok átfogó képet kaphatnak arról, hogyan lehet a gyermekek korosztályi sajátosságához illeszkedve, korszerű pedagógiai módszerekkel és hagyományos értékekkel jelen lenni az óvoda világában.

A háromórás programot Balatoni Katalin néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, gyakorló pedagógus, az „Így tedd rá!” programgazdája vezeti.

A workshopra a Tulipános Program internetes oldalán lehet regisztrálni. A várható jelentős érdeklődés miatt a programot öt időpontban is meghirdetik április vége és május közepe között.

 

 


 

NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2021

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Tavaszi Pedagógiai Napokat 2021.04.19. – 2021.05.07. között. A járványügyi szabályozásoknak eleget téve a programokat kizárólag online munkaformában tartjuk meg. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az online kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 2 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket, információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Regisztráció >>

 


 

FIGYELEM!

Címünk és telefonszámaink változtak, melyekről itt tájékozódhat.

 

 

2 részes eTwinning webinárium-sorozat részesei lehetünk 2021. február 22-én és március 1-jén, ahol aktív eTwinningező pedagógusok mutatják be díjnyertes projektjeiket.

Részletek: https://www.etwinning.hu/post/etwinning-webinariumok-minositett-projektek

 


 

Megjelent az Ökoiskolai Hírmondó 3. száma, amely letölthető az Oktatási Hivatal / Köznevelés / Pedagógiai-szakmai szolgáltatások / Fenntarthatóságra nevelés menüpontból, illetve az alábbi közvetlen linkről:


https://www.oktatas.hu/kozneveles/pedagogiai_szakmai_szolgaltatasok/fenntarthatosagra_neveles


A Salgótarjáni POK 2021. év első felére tervezett pedagógus továbbképzéseiről friss információk olvashatók honlapunk Továbbképzés oldalán.


Ismét indul a „Felkészítés a pályaorientációt támogató mérőeszköz /POM/ használatára és a köznevelésben történő alkalmazására" elnevezésű pedagógus-továbbképzés online kontakt formában.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerhessék az EFOP-3.2.13 projekt keretében fejlesztett pályaorientációs mérő- és támogatóeszköz, azaz a POM használatát, valamint bővítsék és rendszerezzék pályaorientációs módszertani ismeretüket és gyakorlatukat.

2021. február és április között lehetőség nyílik 30 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzésen való részvételre. A továbbképzés folyamatba ágyazott; a hagyományos továbbképzési napok és közbeiktatott gyakorlat kombinációja, elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

A képzést ajánljuk minden általános iskolában és gimnáziumban tanító pedagógusnak, kiemelten a pályaválasztásért felelős pedagógusoknak és osztályfőnököknek, valamint a pedagógiai szakszolgálat továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadást végző munkatársainak.

A járványügyi helyzet kockázati tényezőit figyelembe véve, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1/2020. (IX.08) utasításával összhangban a továbbképzést személyes részvétel helyett online kontakt formában szervezzük, amelyre a továbbképzés akkreditációja is lehetőséget biztosít. Ennek értelmében az Oktatási Hivatal által információbiztonsági szempontból is támogatott digitális felületen, a Microsoft TEAMS-en keresztül bonyolítjuk le a továbbképzést. Az online képzés esetén a tréner az interneten keresztül, személyesen tartja a kapcsolatot a résztvevőkkel.

Figyelem! A projekt által szervezett korábbi, „A pályaorientációs tevékenység szerepe, feladatai – érzékenyítő, szemléletformáló" című akkreditált, pedagógus-továbbképzésen részt vett kollegák jelentkezését nem tudjuk fogadni, mivel az újabb akkreditált képzésen történő részvételüket nem tudjuk elszámolni a projektben. Számukra e-learning formában van lehetőség a képzés elvégzésére 10 vagy 5 képzési órában, ennek elvégzéséről igazolást állítunk ki, amely szintén beszámítható a kötelező pedagógus továbbképzésbe.

Érdeklődés és további információk a képzési lehetőségekről: kepzes.efop3213@oh.gov.hu

ssz. első nap második nap helyszín
1. 2021.02.22. 2021.03.08. Békéscsaba
2. 2021.02.23. 2021.03.09. Debrecen
3. 2021.02.23. 2021.03.09. Pécs
4. 2021.02.24. 2021.03.10. Kaposvár
5. 2021.02.25. 2021.03.11. Salgótarján
6. 2021.02.26. 2020.03.12. Szeged
7. 2021.03.02. 2021.03.16. Nyíregyháza
8. 2021.03.02. 2021.03.16. Miskolc
9. 2021.03.16. 2021.03.30. Győr
10. 2021.03.16. 2021.03.30. Eger
11. 2021.03.17. 2021.03.31. Budapest
12. 2021.03.24. 2021.04.07. Székesfehérvár
13. 2021.04.07. 2021.04.21. Zalaegerszeg
14. 2021.04.07. 2021.04.21. Szolnok

 


Pályázati felhívás

Pályázat vezető szaktanácsadói feladatok ellátására.

Részletes tájékoztató >>


Megnyílt az Oktatási Hivatal 2021. évi pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra vonatkozó online igényfelmérője

Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több köznevelési intézmény, óvodától a középiskoláig veszi igénybe az Oktatási Hivatal által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat. 2021-ben is arra törekszünk, hogy minél szélesebb választékot kínáljunk Önöknek, annak érdekében, hogy az intézmény sajátos szükségleteinek megfelelően választhasson kínálatunkból, amelyeket személyes látogatás és online formában is biztosítunk.

Ahhoz, hogy a szolgáltatások megvalósítása tervezhető legyen, az előző évekhez hasonlóan arra kérjük Önt – kollégáival egyeztetve – szíveskedjen átgondolni, mely területeken tartják szükségesnek a segítséget munkájuk hatékonyságának, eredményességének növeléséhez.

Az Oktatási Hivatal ebben az évben is létrehozta az on-line igényfelmérő felületet. Tisztelettel kérjük, hogy a https://www.oktatas.hu/igenyfelmero oldalon található igényfelmérő űrlapot szíveskedjen 2021. január 15-ig kitölteni.

Az igényfelmérő adatlap kitöltésével kapcsolatban felvilágosítás kérhető:

Az igényfelmérőről további tájékoztatás kérhető a szszo.pszkf@oh.gov.hu e-mail címen.

Köszönjük az együttműködést!


Figyelem!

Tanügyigazgatási aktualitások: tankötelezettség, egyéni munkarend, hatósági feladatok címmel megjelent a 2020. évi 8. Salgótarjáni POK Hírlevél.

A régebbi hírlevelek honlapunk Pedagógiai tájékoztatás weboldalán megtekinthetők.


Lezajlott az 5. fenntarthatósági témahét – Zöld Tündér díjjal tüntették ki az Oktatási Hivatalt

2020. október 5-étől 9-éig tartott az 5. fenntarthatósági témahét, amely hathetes programsorozattal folytatódik. Idén először a Kárpát-medence összes magyar iskoláját meghívták a szervezők. Az 1804 iskolai regisztrációból 121 a határon túlról érkezett.

A fenntarthatósági témahét online nyitórendezvényét idén már 4561 regisztrált látogató követte a meghirdetett időpontban, és 24 ezer osztályból összesen 396 ezer diák vett részt a programokon, versenyeken, és tanult végig legalább egy tanórát a témakörönként és korosztályonként elérhető tananyagokból.

Az Oktatási Hivatal (OH) Pedagógiai Oktatási Központjai évek óta a pedagógus-továbbképzések szervezési feladatainak ellátásával támogatják a program sikerét, idén pedig az online tanórák óraterveit is az OH Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának munkatársai lektorálták. Az elmúlt évek témahetein nyújtott támogató munkájának elismeréséül az Oktatási Hivatalt idén „a Fenntarthatósági Témahét legaktívabb szakmai partnereként" Zöld Tündér díjjal tüntették ki.

Az idei és a korábbi évek témaheteinek anyagai itt érhetők el.


„Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőt hirdet a Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11–12. évfolyamos középiskolásoknak.

A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák a történelem, a biológia és a kémia tudományterületeken való jártasságukat, kiemelkedő tudásukat; továbbá hogy példát mutasson a Kárpát-medence államaiban élő középiskolásoknak és a társadalom szélesebb csoportjainak a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről.

Az „Ifjú tudósok” vetélkedőn egyénileg lehet nevezni. A vetélkedő háromfordulós lesz. Az elődöntő mindhárom tudományterületen esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll. A középdöntő már személyes jelenlétet igényel, és három helyszínen: tervezetten Budapesten, Székesfehérváron és Szolnokon rendezik meg. A döntő rövidebb televíziós fordulókból áll majd: az idáig jutó versenyzők Budapesten stúdiókörülmények között mérhetik össze tudásukat.

A tanulók részvételének, nevezésének és szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola vezetője biztosítja. (A tanulók ugyan egyénileg versenyeznek, de az adott köznevelési intézményen keresztül jelentkeznek, és az Oktatási Hivatal a köznevelési intézménnyel van kapcsolatban.) Egy iskolából többen is jelentkezhetnek. A jelentkezés és a részvétel ingyenes.

További részletek a versenykiírásban olvashatók.NÓGRÁDI ŐSZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2020 – Program változás

FIGYELEM! „Erdőt járunk, árkot lépünk” – természeti program bemutatása című rendezvényben változás történt.

Új időpont: 2020.12.19. (hétfő) 13:00 óra, online Google MEET platformon

Közreműködők:

 • Ferhanné Kis Ildikó tagintézményvezető, Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvodája
 • Drexler Szilárd Novohrad–Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont vezetője

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezzük a Nógrádi Őszi Pedagógiai Napokat 2020.09.28. – 2020.10.16. között. A járványügyi szabályozásoknak megfelelően a program nagyrészét online munkaformában a jelenléti rendezvényeket köznevelési intézményen kívüli helyszínen tartjuk meg. Megkérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több rendezvényen vegyenek részt!

A részvétel az Adatkezelési tájékoztató megismeréséhez, elfogadásához, és előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre – az online kommunikáció előkészítéshez szükséges teendők miatt – a rendezvényt 2 nappal megelőzően 12:00 óráig van lehetőség. A regisztrációnál kiemelten fontos a saját e-mail-cím megadása, mert erre fogjuk megküldeni a csatlakozáshoz szükséges linket, információkat. Létszámkorlátos rendezvényeken a regisztrációs idősorrend alapján vehetnek részt a jelentkezők!

Részletes program >>

Regisztráció >>

FIGYELEM! Az országos szervezésű rendezvényekre történő regisztráció eltér a többi rendezvénytől!

Cukorbeteg gyermekek együttnevelése. Elsősegélynyújtás cukorbetegség esetén

 • 2020.09.28.          14:00–16:00          óvodai dolgozóknak
 • 2020.10.05.          15:00–17:00          általános és középiskolai dolgozóknak

Regisztráció mindkét rendezvényre >>

Tájékoztató rendezvény a pályaorientációt támogató mérőeszköz (POM) bemutatására

 • 2020.10.08.
  • 10:00–11:30          intézményvezetőknek
  • 12:00–13:30          pedagógusoknak
  • 14:00–15:30          diákönkormányzati vezetőknek

Regisztráció az e témában kiküldött e-mailben leírtak szerint 2020.09.30-ig.

Nyomtatás
következő oldal »