Aktuális szakmai hírek, felhívások, rendezvények

következő oldal »

Minőségbiztosítási összesítő

Lezárultak az Oktatási Hivatal (OH) Kisgyermekkori nevelés támogatása (EFOP-3.1.1-14-2015-00001) elnevezésű kiemelt európai uniós projekt keretében megszervezett pedagógus-továbbképzései.

A megvalósítás során kiemelt cél volt az óvodák, a bölcsődék és a napközbeni gyermekfelügyeletek esélyteremtő és hátránykompenzációs szerepének erősítése, valamint a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatása. A projekt keretében az OH 2017 szeptemberétől 2018 májusáig 146 óvodában több mint 3.300 óvodapedagógus akkreditált képzését valósította meg térítésmentesen. A 30 órás kurzusok az óvodai nevelés 8 területét (játék, mozgás, egészségnevelés, tehetségfelismerés, egyéni bánásmód, környezettudatosság, különleges bánásmód és művészeti nevelés) ölelték fel.

A továbbképzések minőségbiztosítási összegzői ide kattintva olvashatók.


NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2018

ÖSSZEGZÉS

Az előző évek gyakorlatához hűen ebben az évben is megrendeztük a pedagógiai napokat. Az április hónapban zajló események között 2 országos szervezésű rendezvény fogadta az érdeklődő pedagógusokat. A szakértők, szaktanácsadók, szaktanárok és a Salgótarjáni POK munkatársai közös szervezésében 13 témában 21 helyszínen került sor szakmai rendezvényekre.

A pedagógiai napok keretében az intézmények számára lehetőséget biztosítottunk, hogy a Digitális és a Fenntarthatósági Témahéten szervezett programjaikat, tanóráikat megnyissák a külső érdeklődő pedagógusok felé. A felkínált lehetőséggel 6 intézmény élt: 29 témában 42 iskolai rendezvényt/tanórát tartottak meg.

Megköszönjük a közreműködő kollégáknak, hogy lelkesedésükkel, munkájukkal hozzájárultak a tervezett programok sikeres megvalósításához.

A pedagógiai napokról készült összefoglaló hírlevél itt megtekinthető.


NÓGRÁDI TAVASZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2018

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ a hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezi a Nógrádi Tavaszi Pedagógiai Napokat 2018. április hónapban.

Kérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több programon vegyenek részt!

A szakmai napok részletes programkínálata itt megtekinthető. A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció >>


Határtalanul! program Tájékoztató Nap

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Oktatási Hivatal Határtalanul! programmal kapcsolatos tájékoztató napokat szervez a nevelési-oktatási intézményekben dolgozó pedagógusoknak.

A Nógrád megyei rendezvény

időpontja: 2018. április 23. 12:00-tól 16:00-ig

helyszíne: Mikszáth Kálmán Művelődési Központ KAMARATEREM
(2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 50.)

Részletes program >>

Regisztráció >>

A rendezvényen való részvételi szándékát előzetes regisztrációval jelezze!


Prevenciós Szakmai Fórum

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2017–2018 évekre vonatkozó szakpolitikai programjában előírtak szerint az Oktatási Hivatal Prevenciós Szakmai Fórumokat szervez a nevelési-oktatási intézményekben dolgozó osztályfőnököknek, gyermek- és ifjúságvédelmi felelősöknek, valamint a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusoknak.

A Nógrád megyei rendezvény

időpontja: 2018. április 12. 12:00-tól 17:00-ig
helyszíne: Apolló Centrum – SITI KONFERENCIATEREM (3100 Salgótarján, Erzsébet tér 4.)

Részletes program

Regisztráció

A rendezvényen való részvételi szándékát előzetes regisztrációval jelezze!


Digitális Témahét – szakmai műhelymunka Salgótarjánban

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakmai műhelyfoglalkozása a Digitális Témahét sikeres megszervezésén túl minden, a digitális kompetenciát fejlesztő projekt megvalósításhoz ad kedvcsinálót, útmutatást és ötleteket. A salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2018. március 22-én tartandó rendezvényre valamennyi, a digitális kompetenciafejlesztés újszerű módszerei iránt érdeklődő pedagógus kollégát várnak.

Helyszín és időpont:

Dátum Város Helyszín Cím Időpont
2018. 03. 22. Salgótarján Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium 3100 Salgótarján, Arany János út 12. 14.00 – 16.30

A szakmai műhely tematikája:

A Digitális Témahét szakmai koncepcióját, valamint az EFOP-3.2.15-VEKOP-17 kiemelt projekt kapcsolódó feladatait dr. Főző Attila László mutatja be.

Így készülök a Digitális Témahétre - Tóth Éva pedagógus saját tapasztalatait osztja meg a korábbi projektekről, és ötleteket ad az idei digitális projektek megvalósításhoz.

Fókuszban az internetbiztonság és a médiatudatosság - Tóth Dániel pszichológussal beszélgetünk az internet, a közösségi oldalak és a videojátékok által állított új kihívásokról és lehetőségről.

A salgótarjáni műhelyen dr. Főző Attila László és Jánossy Zsolt, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakértői digitális pedagógiai eszközöket mutatnak be.

A rendezvényt záró fórum alkalmat ad arra is, hogy a résztvevők megbeszéljék a Digitális Témahét szervezésével és az iskolai projektek megvalósításával kapcsolatos szakmai tapasztalataikat és javaslataikat.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a regisztráció kitöltésével.

 


III. Országos Szaktanácsadói Konferencia

Az Oktatási Hivatal harmadik alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját a mesterpedagógus szaktanácsadók számára. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ >>


Nógrádi Őszi Pedagógiai Napok 2017
ZÁRÓKONFERENCIA

Az elmúlt néhány héten keresztül számos szakmai programot kínáltunk Nógrád megye intézményvezetői illetve pedagógusai számára. A Nógrádi Őszi Pedagógiai Napok szakmai csúcspontjaként kerül megrendezésre a zárókonferencia, amelynek előadói az Oktatási Hivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői és az adott témát kiválóan ismerő szakreferensei. A szakmai napra elsősorban a megyei köznevelési intézmények fenntartóinak képviselőit, az intézmények vezetőit, helyetteseiket, illetve a tématerületek iránt érdeklődő pedagógusokat, szaktanácsadókat és szakértőket invitáljuk, hiszen az ott elhangzó előadások rajtuk keresztül a megye minden nevelési-oktatási feladatot ellátó szakemberéhez eljuthat.

Időpont: 2017. november 28. 9.00 óra

Helyszín: Salgótarján Városháza, Dr. Förster Kálmán Terem (3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.)

Részletes program >>

Regisztráció >>

 


 

Intézményvezetők felkészítése az intézményi önértékeléshez és a tanfelügyeleti ellenőrzéshez kapcsolódó feladatok ellátására (10 órás továbbképzés)

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők hiteles forrásból tájékozódhassanak, megismerjék a tanfelügyeleti ellenőrzés, és az azt megelőző intézményi önértékelés alapelveit, az ellenőrzés célját, folyamatát, valamint nagy tapasztalattal rendelkező minősítési és tanfelügyeleti szakértők iránymutatásával gyakorlati segítséget kapjanak az intézmény feladatairól a felkészüléshez.

2017. november 16. 9.00–17.00
Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, hangversenyterem
(3100 Salgótarján, József Attila út 2/A)

2017. november 23. 9.00–17.00
Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola, hangversenyterem
(2660 Balassagyarmat, Óváros tér 11.)

A továbbképzésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció >>


NÓGRÁDI ŐSZI PEDAGÓGIAI NAPOK 2017

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központja a hagyományokhoz híven ebben a tanévben is megrendezi a Nógrádi Őszi Pedagógiai Napokat 2017. október 24. és november 7. között.

A programsorozat nyitórendezvényeként 2017. október 24-én a „Kisgyermekkori nevelés támogatása" (EFOP-3.1.1-14-2014-00001) kiemelt európai uniós projekt keretében megyei konferenciára kerül sor.

Kérjük az intézmények vezetőit és a pedagógus kollégákat, hogy érdeklődésüknek megfelelően minél több programon vegyenek részt.

A szakmai napok részletes programkínálatitt megtekinthető.

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció – Konferencia >>

Regisztráció – Szakmai napok >>

Nyomtatás
következő oldal »