Ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ negyedéves Hírlevele, az ÉVSZAKOS nyári száma

címlap.JPG

Előző számaink itt olvashatók.


Tavaszi Pedagógiai Napok

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja idén is megszervezi a Tavaszi Pedagógiai Napok programsorozatát.

 

részletes programfüzet az alábbi képre kattintva érhető el:

Tavaszi Pedagógiai Napok.PNG

 


 

Pedagógiai-szakmai szolgáltatási csomagok

Elérhetőek az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának 2022/2023. tanév tavaszi félévére vonatkozó pedagógiai-szakmai szolgáltatási csomagjai.

 

Bővebb információ az alábbi képre kattintva érhető el:

plakát_pok_pecs_fooldal.jpg

 


A Diagnosztikus Fejlődésvizsgáló Rendszer (DIFER) használata és az erre alapozott fejlesztés 4-8 éves korban” (folyamatba ágyazott pedagógus-továbbképzés)

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „A Diagnosztikus Fejlődésvizsgáló Rendszer (DIFER) használata és az erre alapozott fejlesztés 4-8 éves korban” (folyamatba ágyazott pedagógus-továbbképzés)” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

Plakát_difer.png

 


Scientix: inspirációk STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanórákhoz

 

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „Scientix: inspirációk STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanórákhoz” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

Scientix_plakát.png


Erkölcs és etika az iskolában

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „Erkölcs és etika az iskolában” címmel 60 órás pedagógus továbbképzést szervez.

 

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

erkölcs és etika_plakát.PNG


A gyermeki agresszió erőszakmentes kezelése a pedagógus mindennapi gyakorlatában

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „A gyermeki agresszió erőszakmentes kezelése a pedagógus mindennapi gyakorlatában” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

 

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

gyermeki agresszió_plakát.pngOnline érettségi tájékoztatók

 

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja online tájékoztató előadásokat szervez az érettségi vizsgára való felkészítésről, a vizsgakövetelményekkel kapcsolatos változásokról a vizsgáztatásban közreműködő pedagógus kollégák számára.

Bővebb információ az alábbi képre kattintva érhető el:


Megjelent a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ negyedéves Hírlevele, az ÉVSZAKOS téli száma

 

 

 

Előző számaink itt olvashatók.

 


Meghirdetésre kerültek a 2022/2023. tanév tanulmányi versenyei

Meghirdetésre kerültek a 2022/2023. tanév tanulmányi versenyei az általános- és középiskolai korosztályok számára. A versenyeink tervezésekor kiemelt szempont volt a helyi tanulói igényeknek megfelelő versenyek folyamatosságának lehetőség szerinti megőrzése, fejlesztése, a versenykínálatban megjelenő esélyegyenlőség, az egyéni és csapatversenyek aránya, új saját versenyek megalkotása.

Ebben a tanévben újdonságként rajzversenyt hirdetünk általános iskolás 5-6., 7-8. évfolyamos tanulók számára, melynek idei témája Baranya megyét érintő helytörténeti, kultúrtörténeti, néprajzi, az adott lakóközösségre jellemző tradíciók, sajátosságok értékeinek megőrzése. A verseny két iskolai fordulóból áll, melyhez mind a nevezés, mind az eredményhirdetés is a TehetségKapu portál felületén zajlik.

A tavaly nagy sikerrel záruló Kalandos világunk felső tagozatos csapatverseny új tematikával folytatódik, a 10-14 éves diákok csapatmunkában, egymással együttműködve elmélyülhetnek a természet, valamint a fantázia világában, idén a tűz témáját feldolgozva.

Szintén újdonság a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ idén első alkalommal megjelenő, Versenyfüzete, mely a hivatalos versenykiírásoknál egyszerűbb, így a könnyebb áttekinthetőséget, a gyorsabb tájékozódást, kiválasztást és ütemezést szolgálja. A kivonatos forma nem tartalmaz minden információt, és nem helyettesíti a teljes dokumentáció megismerését.

A versenyeinkre jelentkezni a kiírásokban szereplő módon lehet a feltüntetett határidőig.

Kérjük, kövessék nyomon a honlapunkat, figyeljék az Aktuális versenyek híreit.

Reméljük, továbbra is felkeltik érdeklődésüket versenyeink, és üdvözölhetjük iskolájukat a nevezők között! Sikeres felkészülést, és eredményes versenyzést kívánunk!

 MEGHÍVÓ

Az Oktatási Hivatal bázisintézményeinek szakmai találkozója

Az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya Szakmai Szolgáltatások Osztálya online szakmai napot szervez meghívott bázisintézmények részvételével.

A szakmai nap célja: A bázisintézmények hálózati szerepének erősítése, a horizontális tanulás lehetőségeinek bemutatása, szakmai támogatás nyújtása.

Résztvevők: Bázisintézmények vezetői és koordinátorai, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője és a feladat ellátásával megbízott munkatársai, a POK főosztályvezetők és az általuk delegált munkatársak,

Időpont: 2022. november 15. (kedd), 13:00

Megvalósítás:

A konferencia/találkozó online formában kerül megrendezésre Microsoft Teams felületen.

A konferencia tervezett programja >>

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:

Urbán Ferenc Ábel
köznevelési elnökhelyettes

Oktatási Hivatal


Digitális kultúra tanítása alsó tagozaton

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „Digitális kultúra tanítása alsó tagozaton” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

Digitális_kultura_plakat.png

  

Nat2020 és érettségi 2024: a követelmények változásaira felkészítő képzés matematikatanárok számára

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „Nat2020 és érettségi 2024: a követelmények változásaira felkészítő képzés matematikatanárok számára” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!Őszi Pedagógiai Napok

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja idén is megszervezi az Őszi Pedagógiai Napok programsorozatát.

A részletes programfüzet az alábbi képre kattintva érhető el:

borítókép.PNG

 


Pedagógiai-szakmai szolgáltatási csomagok

Elérhetőek az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának 2022/2023. tanév első félévére vonatkozó pedagógiai-szakmai szolgáltatási csomagjai.

Bővebb információ az alábbi képre kattintva érhető el:

plakát_pok_pecs_fooldal.PNG

 


Scientix: inspirációk STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanórákhoz

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „Scientix: inspirációk STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) tanórákhoz” címmel  30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

 

Scientix plakát.png

 


A tehetségekért - felkészítés a felismeréstől a komplex fejlesztési lehetőségekig

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja „A tehetségekért - felkészítés a felismeréstől a komplex fejlesztési lehetőségekig” címmel 30 órás pedagógus továbbképzést szervez.

Bővebb információk a plakátra kattintva elérhetőek!

 

Plakát_Atehetségekért.png

 


Megjelent a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ negyedéves Hírlevele, az ÉVSZAKOS őszi száma

címlap.PNG

 


Szakmai tanévnyitó konferenciasorozat 2022

Az Oktatási Hivatal 2022 augusztusában szakmai tanévnyitó konferenciasorozatot szervez a köznevelési intézmények vezetőinek. A szakmai programokról itt olvashat bővebben.


Tanévindító programok

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja a 2022/2023. tanév indításához szakmai iránytűként is használható tanévindító programsorozatot szervez.

A részletes program az alábbi képre kattintva érhető el:

 


ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra