Tanulmányi versenyek, tehetséggondozás

A vírushelyzetre való tekintettel az Oktatási Hivatal a 2020-2021-es tanévben a tanulmányi versenyek szervezését felfüggesztette. A pandémiás időszak végén a versenyek ismét meghirdetésre kerülnek.

 

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvényben megfogalmazott kiemelt célok közé tartozik a tehetséges tanulók tudásának, készségeinek kibontakoztatása, és a tehetséggondozás támogatása. A tehetséggondozás és a tanulmányi versenyek szervezésének célja az egyéni tehetségek felismerése, a tehetséges fiatalok közösségformálásának és társadalmi felelősségének erősítése, az értékalapú társadalmi mobilitás elősegítése. A nemzeti köznevelésről szóló törvény 78. § (1) bekezdése szerint az oktatásért felelős miniszter köznevelés-fejlesztéssel kapcsolatos feladatai körében ellátja az országos tanulmányi versenyek meghirdetését, támogatását, a versenyszabályzatok közzétételét.
Az országos szintű versenyek mellett az Oktatási Hivatal és Pedagógiai Oktatási Központjai a nevelési-oktatási intézmények igényei alapján további, saját szervezésű helyi, megyei versenyekkel is színesíti a versenykínálatot.

Tanulmányi versenyeinkről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Név E-mail Telefonszám
Szelesteiné Czopf Krisztina

versenyek.pokpecs@oh.gov.hu
szelesteine.czopf.krisztina@oh.gov.hu

+36-1/477-3170
Póla Gábor pola.gabor@oh.gov.hu +36-1/374-2326

 

Aktuális versenyek.PNG Tehetséggondozás.PNG
Országos középiskolai Tanulmányi Verseny.PNG

Kapcsolódó jogszabályok.PNG
Nyomtatás