Tanulmányi versenyek, tehetséggondozás

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvényben megfogalmazott kiemelt célok közé tartozik a tehetséges tanulók tudásának, készségeinek kibontakoztatása, és a tehetséggondozás támogatása. A tehetséggondozás és a tanulmányi versenyek szervezésének célja az egyéni tehetségek felismerése, a tehetséges fiatalok közösségformálásának és társadalmi felelősségének erősítése, az értékalapú társadalmi mobilitás elősegítése. A nemzeti köznevelésről szóló törvény 78. § (1) bekezdése szerint az oktatásért felelős miniszter köznevelés-fejlesztéssel kapcsolatos feladatai körében ellátja az országos tanulmányi versenyek meghirdetését, támogatását, a versenyszabályzatok közzétételét.

Az országos szintű versenyek mellett az Oktatási Hivatal és Pedagógiai Oktatási Központjai a nevelési-oktatási intézmények igényei alapján további, saját szervezésű helyi, megyei versenyekkel is színesíti a versenykínálatot.

Tanulmányi versenyeinkről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Név

E-mail

Telefonszám

Nagyné Simon Csilla

versenyek.pokpecs@oh.gov.hu

+36-1/477-3170

Szemere Adrienn

+36-1/477-3162

 

 


 

Meghirdetésre kerültek a 2022/2023. tanév tanulmányi versenyei az általános- és középiskolai korosztályok számára. A versenyeink tervezésekor kiemelt szempont volt a helyi tanulói igényeknek megfelelő versenyek folyamatosságának lehetőség szerinti megőrzése, fejlesztése, a versenykínálatban megjelenő esélyegyenlőség, az egyéni és csapatversenyek aránya, új saját versenyek megalkotása.

Ebben a tanévben újdonságként rajzversenyt hirdetünk általános iskolás 5-6., 7-8. évfolyamos tanulók számára, melynek idei témája Baranya megyét érintő helytörténeti, kultúrtörténeti, néprajzi, az adott lakóközösségre jellemző tradíciók, sajátosságok értékeinek megőrzése. A verseny két iskolai fordulóból áll, melyhez mind a nevezés, mind az eredményhirdetés is a TehetségKapu portál felületén zajlik.

A tavaly nagy sikerrel záruló Kalandos világunk felső tagozatos csapatverseny új tematikával folytatódik, a 10-14 éves diákok csapatmunkában, egymással együttműködve elmélyülhetnek a természet, valamint a fantázia világában, idén a tűz témáját feldolgozva.

Szintén újdonság a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ idén első alkalommal megjelenő, Versenyfüzete, mely a hivatalos versenykiírásoknál egyszerűbb, így a könnyebb áttekinthetőséget, a gyorsabb tájékozódást, kiválasztást és ütemezést szolgálja. A kivonatos forma nem tartalmaz minden információt, és nem helyettesíti a teljes dokumentáció megismerését.

A versenyeinkre jelentkezni a kiírásokban szereplő módon lehet a feltüntetett határidőig.

Kérjük, kövessék nyomon a honlapunkat, figyeljék az Aktuális versenyek híreit.

Reméljük, továbbra is felkeltik érdeklődésüket versenyeink, és üdvözölhetjük iskolájukat a nevezők között! Sikeres felkészülést, és eredményes versenyzést kívánunk!

 

 

 

Aktuális versenyek.PNG Tehetséggondozás.PNG
Országos középiskolai Tanulmányi Verseny.PNG

Kapcsolódó jogszabályok.PNG
Nyomtatás