Könyvtár

következő oldal »

A Könyvtár nyitvatartási ideje 2017. szeptember 4-től:

Hétfő: 13.00 – 16.00
Szerda: 8.00 – 12.00 és 13.00 – 16.00

A könyvtár ZÁRVA tart!
NYITÁS: 2018. szeptember 3-án 13 órakor


A Könyvtár katalógusa az alábbi ikonra kattintva érhető el:

 

 

 

 

 

 

Beiratkozási díj: Nincs

Beiratkozáshoz szükséges okmányok:
Igazolvány, lakcímkártya.

 

A könyvtáros referens elérhetősége:

Név

E-mail

Telefonszám

Gelencsérné Fenyvesi Judit – referens

gelencserne.fenyvesi.judit.eva@oh.gov.hu

+36-1/374-2277

 

Általános tudnivalók

Kölcsönzés:

A könyvtár gyűjteményének nagy része kölcsönözhető. Egy alkalommal 8 kötet vihető ki, a kölcsönzési idő négy hét. A kölcsönzési idő két alkalommal meghosszabbítható a könyv keresettségétől függően; ennek megfelelően vannak rövid kölcsönzési határidejű könyvek is.

A hosszabbítást az olvasó telefonon (06-1/374-2277) vagy e-mailben (Gelencserne.Fenyvesi.Judit.Eva@oh.gov.hu) is kérheti.

A kölcsönzésben lévő kiadványokat a könyvtár az olvasó kérésére előjegyzi és a kért dokumentum beérkezésekor értesítést küld, kérés szerint telefonon, vagy e-mailben.

A médiatár anyaga kölcsönözhető, a kölcsönzési határidő egy hónap.

Hogy a könyvtári dokumentumokhoz minél több olvasó hozzáférjen, a kölcsönzési határidők pontos betartására van szükség.

Az elveszített vagy megrongált dokumentumok értékét amennyiben nem lehet a mű azonos kiadásával pótolni, meg kell téríteni. A térítés összege a mű úgynevezett gyűjteményi értéke, amelynek meghatározása a dokumentum eredeti árának, keresettségének, pótolhatóságának figyelembevételével történik.

Könyvtárközi kölcsönzés:

Az olvasó kérésére az állományunkból hiányzó, de gyűjtőkörünkbe tartozó dokumentumokat más könyvtárból megkérjük, illetve állományunkból elküldjük. A szolgáltatás költségei az olvasót terhelik. A kérés e-mailben is elküldhető.

Helyben olvasás:

A könyvtár dokumentumai közül csak helyben használhatók az olvasótermi, kézikönyvtári könyvek; a folyóiratok. Indokolt esetben - a könyvtár nyitva tartásának idején kívül - az olvasótermi állomány a folyóiratok kivételével hétvégére (szerda délutántól hétfő reggelig) kikölcsönözhető.

Tájékoztatás:

Segítséget nyújtunk szak- és egyéb dolgozatok anyaggyűjtéséhez, bibliográfiák elkészítéséhez.

Angol könyvtár:

Korábban a British Council és Baranya megye által működtetett Angol könyvtár. A könyvtár állománya segít a nyelvtanulóknak, illetve azoknak, akik már a meglévő tudásukat szeretnék felfrissíteni. Vannak tankönyvek, nyelvvizsgára felkészítő könyvek, angol nyelvű szép- és gyermekirodalom, könnyített olvasmányok, valamint a tankönyvekhez, nyelvvizsgákhoz tartozó hanganyagok, ezek részben hangkazettán, illetve CD lemezen. A könyvtár állománya tartalmaz még filmeket video és DVD lemezen.

Hasznos linkek - Könyvtárak, E-könyvtárak:

 

Kultúra, szórakozás:

Nyomtatás
következő oldal »